неділя, 03 березня 2019 23:09

Руслан Давидович написав 30 пісень про війну на Донбасі

Автор: Анна Лакиза
  Колишній військовий Руслан Давидович приїхав у Полтаву із Маріуполя. На концерті виконав пісні про АТО
Колишній військовий Руслан Давидович приїхав у Полтаву із Маріуполя. На концерті виконав пісні про АТО

21 лютого в Полтавському навчальному центрі профтехосвіти на території Щербанівської ОТГ пройшов концерт 38-річного Руслана Давидовича. Він колишній військовий, спецпризначенець, боєць АТО. Написав 30 пісень про війну в Україні.

Руслан приїхав до Полтави з Мелітополя на запрошення волонтерів. Виступив перед студентами й викладачами центру.

З березня 2014 року по березень 2015-го воював на Донбасі. Брав участь в бою за Новоазовськ.

— Чітко пам'ятаю момент, коли вирішив піти на війну. Курив із братом на балконі. Сказав йому, що не можу сидіти вдома в такий час. У військкоматі мене зразу

не взяли, дочекався мобілізації. Стояли

в секторі М. Перший бій був за Новоазовськ. Тоді хлопці на блокпостах не витримували морально, знімали із себе форму, клали зброю і відмовлялися воювати. Дехто брався до чарки, — каже Руслан. — Думки повернутися на війну завжди виникають. Однак є головна проблема. Війною мають займатися військові, а не політики. Ситуація не вирішиться, доки рішення прийматимуть останні.

Написав 30 пісень про війну. Зокрема, про перший бій, смерті побратимів, добровольців, Іловайський котел, штурм Савур-Могили. Бере участь у фестивалі "Пісні, народжені в АТО". У Полтаві виконав майже 10 пісень під акустичну гітару. Напередодні мав концерт у Полтавському обласному театрі імені Миколи Гоголя.

— Одну з пісень присвятив полковнику Сергію Сенчеву, який під час штурму Савур-Могили 2014 року взяв зброю і пішов з хлопцями відвойовувати українську територію. Загинув від осколкового поранення. Я його особисто не знав. Зі слів товаришів, це була людина честі. Виховав солдатів не словом, а власним прикладом, — продовжує Руслан.

Торік у грудні в Руслана Давидовича згорів будинок. Жив там із дружиною і двома доньками. Зараз ремонтує практично з нуля. Вогонь знищив майже всі речі. На це треба великі кошти. Руслан працює продавцем в будівельному магазині. На час ремонту сам живе у згорілому будинку. Дружина з дітьми перебралися до матері.

— Це сталося 10 грудня. Вдома нікого не було. Хтозна, де взявся вогонь, одні здогадки. Може, діти залишили одіяло біля пічки. Меблів узагалі немає, погоріла побутова техніка. Спочатку хочу відремонтувати кухню, ванну, туалет. Вже пішло 130 мішків шпаклівки. Тільки на неї витратили 12 тисяч гривень.

Допомогти Руслану Давидовичу можна фінансово. Картка Приватбанку: 5168757355583040 (Давидович Руслан).

Зараз ви читаєте новину «Руслан Давидович написав 30 пісень про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають