Ексклюзиви
субота, 16 березня 2019 13:58

Родина Левченків учаділа у власному будинку

Автор: фото з родинного архіву Левченків
  Сергій і Людмила Левченки із донькою Альоною на її випускному у 2012 році
Сергій і Людмила Левченки із донькою Альоною на її випускному у 2012 році

— 27-річний Руслан порався біля дому. Зайшов у хату, а всі лежать. Намагався відкачати. Робив штучне дихання і масаж серця. Марно, — каже сільський голова села Матюші Білоцерківського району Олександр Кознозій.

Увечері 2 березня в селі загинули 42-річні Сергій і Людмила Левченки та їхня донька Альона, 23 роки. Задихнулися від газу, вважають у селі. Вижила Наталія Стеценюк — сільська фельдшерка. Того дня прийшла міряти подружжю тиск. Наразі у лікарні.

Вчадіти родина могла через несправну газову колонку, стверджують у Матюшах. Мовляв, вона пропускала газ. У поліції точну причину трагедії поки не називають. Триває розслідування.

— Вони вже півроку лікувались і не могли зрозуміти, від чого їм гіршає, — розповідає одна із працівниць сільради. Не представляється. — Робили томографію, здавали аналізи. А здоров'я погіршувалось. Видно, газ потроху пропускав і травив їх непомітно. Їх як знайшли, то Наташа була непритомна з тонометром у руках. Жінка з манжетом, дочка лежала під крапельницею. Чоловік сидів на стільці.

Загибла Альона була на восьмому місяці вагітності, говорять у селі. Із чоловіком Сергієм допомагала батькам по господарству — порала корів, свиней і птицю. Планувала днями переїхати у сусіднє село Трушки. Там батьки купили квартиру родині доньки. Зробили ремонт.

Левченки жили на околиці села. Мешкали у двох цегляних будинках із синіми дахами. Один звели для родини доньки. Однак вона відмовилась там жити. За кілька метрів від їхніх хат уже починаються двори села Трушки.

— Їм того дня стало погано. Мама дала таблетки, — каже Руслан Стеценко, син фельдшерки, яка вижила. — Зять і син поралися надворі. А тут усе й почалося. Як їх знайшли, то викликали "швидку". Сказали, що четверо без свідомості. Приїхала ж тільки одна машина. Наділи кислородну маску мамі. Отдишеться, то буде нормально, кажуть. Питаю — а з іншими що? Відказали, що більше масок не мають. "Швидка" працювала дуже повільно. Все знімав на мобільний.

— Перед похороном сиділа у хаті з трунами, — говорить місцева 72-річна Віра Дмитрівна. — Таке, як газ ще і не вийшов із будинку. Посиділа і стали ноги німіти. Не могла ходити. Тільки з ціпком.

Померлих ховали у Трушках. Там живуть батьки покійної пари.

— Для подружжя викопали спільну могилу. Доньці — окремо, — плаче Віра Дмитрівна. — Наташа, як прийшла у лікарні до тями, то ні пити ні їсти не могла.

У Трушківській сільраді інформації не дають. Староста поїхав святкувати день району і набридло відповідати на запитання про трагедію, кажуть.

— Кислородних масок вистачало на всіх. Але вже нікого було рятувати, — говорить медик зі "швидкої", який приїздив того дня до Левченків. Просить не називати ім'я та прізвище.

Сергій і Людмила Левченки прожили у шлюбі понад 20 років. Донька Альона працювала перукарем у Білій Церкві.

Зараз ви читаєте новину «Родина Левченків учаділа у власному будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають