Ексклюзиви
субота, 04 травня 2019 23:26

Ольга та Юрій Кляцкіни відкрили школу імпровізації

Автор: ФОТО надане Ольгою Кляцькіною
  Ольга та Юрій Кляцкіни відкрили школу імпровізації 10 липня торік. Чоловік — актор театру  та кіно, рижисер, жінка має диплом магістра з управління персоналом
Ольга та Юрій Кляцкіни відкрили школу імпровізації 10 липня торік. Чоловік — актор театру та кіно, рижисер, жінка має диплом магістра з управління персоналом

— Школа імпровізації — це сімейний проект. Я організовувала, а Юра займався художньою частиною. Усі рішення приймаємо спільно, обговоривши, — говорить 26-річна Ольга Кляцкіна. Родом із Гайсина, останні 10 років живе в Києві.

10 липня торік із чоловіком Юрієм відкрили у столиці школу "Імпровізейшн скул". У ній учням допомагають розкрити таланти й уміння, закладені від народження. Викладають курси комедійної та тотальної імпровізації. Так людям допомагають почуватися упевненіше і звільнити свої емоції, а не тримати їх у собі.

— Першочергово сповідуємо повагу й любов до тих, хто в нас навчатиметься, та до працівників. Щоб у добрій атмосфері люди розкривались і могли відпочивати, — продовжує Ольга. — Сучасність переповнена нецікавими справами, професіями, обов'язками, підлеглими і керівництвом. Мозок людей перевантажений. Емоції затиснуті. Ми ж працюємо із внутрішніми затисканнями. Допомагаємо людині ставати легшою, вищою, веселішою.

Курс комедійної імпровізації включає в себе 15 занять по 3 години. Вартість — від 5 тис. грн. У школі пройшли навчання понад 100 студентів. Зараз вчаться 60.

Ольга та Юрій постійно розширюють навчальну програму.

— Разом зі студентами створили шоу, яке назвали "Точка Джи", — веде далі Ольга. — Шоу є новим поколінням імпровізаторів. Сама назва звучить гостро. На даний момент у шоу беруть участь 13 осіб, включаючи мене, чоловіка та акторів. Майже всі наші виступи були аншлагами. На основі нашої школи та курсів інші викладачі й шоу почали створювати свої курси імпровізацій. Ми не вважаємо їх конкурентами. На кожного учня є свій учитель.

Зараз пропрацьовуємо план розвитку та програму на найближчий рік, задумуємося над туром містами України. Під туром маю на увазі повний курс імпровізації у конкретному місті. Це знання, яке потребує розповсюдження, найважчий вид театрального мистецтва. Але це потужна техніка для звільнення себе від затискання та для розвитку мислення, емоційного інтелекту. Кожен актор імпровізації — ерудована й вільна особистість.

На сьогодні зіграно 22 шоу, не враховуючи корпоративних замовлень. Актори виступають у концертно-театральному комплексі "Фрідом Холл". Вартість квитків — від 250 до 450 грн.

Ольга Кляцкіна навчалася у гайсинській школі №6. Має диплом магістра з управління персоналом. Її чоловік Юрій 10 років викладав у київській школі-студії театру "Чорний квадрат". Актор театру та кіно, режисер.

Зараз ви читаєте новину «Ольга та Юрій Кляцкіни відкрили школу імпровізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають