Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 15:31

Кредит на житло дають під 17 відсотків річних

"Чи вигідно у Білій Церкві купувати житло у кредит і що для цього потрібно?" — запитує 32-річний Олексій Гриненко з Білої Церкви.

— Житло у кредит вигідніше за оренду. Щомісяця ставатимете на крок ближче до власної квартири, — говорить начальник одного з білоцерківських банків Наталія Жураківська, 36 років. — Для цього потрібен паспорт, ідентифікаційний код, довідка про доходи або виписка з банку про зарахування коштів (зарплати, пенсії і тому подібне. — Газета). При клієнтові визначаємо максимальну суму кредиту. Обов'язковий перший внесок — від 20%. Кредитуємо на строк до 20 років, у національній валюті під 17% річних. На момент закінчення кредитного договору клієнту має бути не більше 65 років.

При позитивному рішенні гроші виплачують за 7–10 днів після звернення. До повного погашення кредиту нерухомість перебуває в заставі банку. Продати чи подарувати її не можна. Також не вдасться прописати неповнолітніх дітей, пенсіонерів. У разі невиплати іпотеки банк вилучає житло.

Відмовити у банках можуть через погану кредитну історію або неплатоспроможність. Кредитують первиний і вториний ринок.

З початку року кредит на житло взяли двоє білоцерківців. Торік — восьмеро.

Зараз ви читаєте новину «Кредит на житло дають під 17 відсотків річних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають