субота, 08 червня 2019 17:09

Київщина починає боротьбу за збереження пошти

 

На Київщині почалися акції протесту проти закриття поштових відділень на селі. Люди обурені скороченням листонош. В деяких районах області навіть вдалися до перекриття доріг.

Громади Білоцерківського, Тетіївського, Володарського, Ставищенського, Таращанського та Сквирського районів почали збирати підписи з вимогою припинити цю злочинну реформу.

Людей підтримав громадський діяч і правозахисник Олександр ФЕРЕНЕЦЬ.

Зокрема, він із командою благодійного фонду "Фортеця" проводить активну кампанію проти закриття поштових відділень у селах.

Як сказав ФЕРЕНЕЦЬ в інтерв'ю кореспонденту нашої газети, його команда зробить усе можливе, щоб зупинити останню авантюру цієї влади.

"Я сам народився і виріс в селі на Київщині, тому я добре знаю, що село не може існувати без школи, поштового відділення, клубу й інших соціальних об'єктів. І якщо їх свідомо закривають — то це спроба знищити українське село.

Ми об'їдемо кожне село й попросимо допомоги людей зібрати підписи проти закриття пошти та скорочення листонош.

Бо це дуже схоже на авантюру: закривають пошту, а потім вводять штрафи за несвоєчасну сплату дороговартісних комунальних послуг. Наступний крок який? Я не виключаю, що авантюристи хочуть забрати в села останнє — землю після зняття мораторію на продаж", — переконаний Олександр ФЕРЕНЕЦЬ.

Голова благодійного фонду "Фортеця" також повідомив, що в Чернігівській області, де уже закрили 90 відсотків поштових відділень й скоротили майже усіх листонош на селі — це призвело до соціальної катастрофи: "Люди не можуть вчасно отримати пенсію, сплатити за газ і світло. Взимку поштової розвозки, на яку замінили листонош, немає по місяцю. А коли вона приїжджає на півгодини — старенькі мають на морозі в черзі стояти, щоб отримати свою і так мізерну пенсію. На Київщині ми цього допустити не маємо права".

Він також зазначив, що стосовно цієї проблеми направив звернення до новообраного президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, одним із перших рішень якого має бути зупинення закриття сільських поштових відділень.

"Сьогодні я не один, бо проти закриття пошти на селі виступають усі без винятку громади. Тому разом ми обов'язково переможемо!" — наголосив ФЕРЕНЕЦЬ.

Зараз ви читаєте новину «Київщина починає боротьбу за збереження пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають