середа, 19 грудня 2018 00:49

Двоє дітей і жінка згоріли в будинку

У ніч на 6 листопада в місті Узин Білоцерківського району згоріла хата 19-річної Наталії Мельничук. Загинули її діти 2-річний Іван, 10-місячна Валерія і 32-річна Ольга Маєвська, яка за ними наглядала.

— Прокинулася о першій ночі від гуркоту, — згадує 52-річна Любов Титарчук, сусідка Наталії Мельничук. — Запитала в чоловіка, що сталось. А він: "У сусідів хата горить".

Жінка веде до згарища. На четвертий день після пожежі тут тхне смаленим. На мотузках висить дитяча білизна.

— Отут стояла пластмасова веранда. Вогонь був вище дерев, — показує обгорілі гілки. — До хати — не підійти. Жар, іскри. Ми подзвонили пожежникам. Приїхали хвилин за 20. Вогонь гасили понад 3 години. Коли зайшли всередину, побачили малих. Лежали, як вуглики.

— Я знав, що в хаті діти. Але зайти туди було нереально, — каже 56-річний Юрій Титарчук, чоловік Любові. — Всередині все горіло. Полум'я валило з вікон, з-під шиферу. Наступного дня експерти сказали, що діти задихнулися чадним газом.

Наталія Мельничук жила з матір'ю в Узині в глиняній хаті.

— Наташина мама пила, гуляла, билася. Минулого місяця померла. Від чого — не знаємо, — кажуть сусіди.

У 16 років Наталія народила Івана.

— Її жених був із багатої родини, — говорить Любов Миколаївна. — Хотів жити разом, але його батьки не дозволили. Під час якоїсь п'янки Наталка його підрізала. Але кримінальну справу не відкривали, зам'яли. Після того вони розійшлися. Наталка поїхала в Білу Церкву. Через якийсь час вернулася з новим чоловіком — Артемом. І ще одним дитям.

Любов Титарчук веде на город Наталії Мельничук.

— Вони його не обробляли. Я давала розсаду — тільки бери і сади. Але й то Наташі було важко, — Любов Миколаївна проходить до повної сміття вигрібної ями.

Там звалені десятки порожніх пляшок з-під пива, слабоалкогольних напоїв.

— Тільки Наташа отримала гроші за другу дитину, одразу поїхали з Артемом у Білу Церкву. Зняли квартиру. Гроші прогуляли — повернулися. За цей час їм відрізали газ і світло. За електрику вони розрахувалися — то підключили. Грілися дуйчиками. Проводка не витримала й загорілася.

Наташа не виводила діток надвір, весь день сиділи в хаті. Бувало, Артем приходив з нічної зміни, то не міг достукатися. У тебе маленькі діти, а ти так спиш? Потім і сама пішла працювати, тільки б із ними не сидіти.

Ольга Маєвська жила неподалік. У неї лишився 5-річний син.

— Оля не жила з його батьком, зійшлася з іншим чоловіком, — розповідає 56-річний Микола Крижанівський, сусід погорільців. — Він усиновив малого. З ким зараз лишиться хлопчик — не знаємо. Вітчим — безробітний, у нас не прописаний.

— Ольга теж пила, — продовжує Любов Титарчук. — Якось я понесла Наташиним дітям яблука. Стукаю-стукаю — тиша. Заходжу, а ця няня спить на дивані п'яна. Скрізь розкидані рюмки, одноразові стаканчики. У всьому цьому винні Наташа з Артемом. Як могли лишати дітей на таку людину? А вони наливали їй, щоб діток гляділа.

Останньою з Ольгою Маєвською говорила її сестра 19-річна Олександра.

— Зідзвонилися о пів на першу ночі. Все було добре, — говорить Олександра. — Казала, дітей уже вложила. А за півгодини всі вчаділи, проводка не видержала.

Подробиці пожежі з'ясовують поліцейські. Поховати дітей допомогли соціальні працівники. Після трагедії Наталії з чоловіком в Узині не бачили. Припускають, що виїхали до Білої Церкви.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей і жінка згоріли в будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають