субота, 20 липня 2019 14:50

"Бив доньку по руках зв'язкою ключів. Закривав на добу в кімнаті"

Автор: ФОТО з власного архіву В’ячеслава Дмитраша
  У 17-річної Вікторії Скакун виявили пухлину головного мозку. Щоб купити ліки, її батько продав автомобіль. На подальше лікування коштів немає
У 17-річної Вікторії Скакун виявили пухлину головного мозку. Щоб купити ліки, її батько продав автомобіль. На подальше лікування коштів немає

— Коли сказав колишній дружині, що в нашої дочки пухлина мозку — не повірила. Привезла дитині два банани й апельсин, сфотографувала результати аналізів. Поїхала й більше на зв'язок не виходила, — розказує 59-річний В'ячеслав ДМИТРАШ. — За пів року мав робити дочці паспорт на 16-річчя. Без документів її матері це неможливо. Довелося подавати у розшук. Знайшли через рік у сусідньому селі.

1,5 року тому у 17-річної Вікторії Скакун із Чепеліївки Білоцерківського району виявили пухлину мозку. У Київські обласній лікарні дівчину оперувати відмовились. Під час операції вона може померти. Єдиний вихід — це лікування медпрепаратами. Всі заощадження її батько витратив. Продав машину та байк.

— Як народилася донька, я поїхав на заробітки. Потім дізнався, що жінка зраджувала. Розійшлися. 7-річна Віка залишилася жити з матір'ю. Коли їй виповнилося 9 років, колишня дружина вдруге вийшла заміж. Виявилося, вітчим бив доньку по руках зв'язкою ключів. Закривав на добу в кімнаті, — продовжує. — Якось до мене приїхала поліція. Правоохоронців викликала колишня дружина. Сказала їм, що я викрав дочку. А Віка, виявляється, втекла з дому і три дні ночувала в лісі. Насправді дитину побила мати. Забрав дочку до себе. Як побачив — не впізнав. Була у рваній спідниці. Руки у шрамах. У целофановому пакеті тримала свої речі. Від неї тхнуло брудним одягом.

Через побої у Вікторії припинився менструальний цикл. Лікарі сказали, що може бути цукровий діабет. Почалися напади. Вікторія від болю падала на підлогу, трималася за живіт. У неї паморочилась голова. Томографічна діагностика виявила пухлину головного мозку.

— Водив до знахарок. Дочка пила чаї з омели та чистотілу. Але приступи не припинилися. На таблетки витрачав 10 тисяч гривень на місяць. Тепер ліки подорожчали наполовину. Купувати немає за що.

Вікторія ніде не навчається. Друзів не має. Дресирує собак. Цьогоріч посіла друге місце на всеукраїнських змаганнях кінологів.

Охочі допомогти 17-річній Вікторії можуть звертатися до її батька В'ячеслава за тел. 0(67) 962 42 29. Номер картки: 4731 2191 1437 2786

Зараз ви читаєте новину «"Бив доньку по руках зв'язкою ключів. Закривав на добу в кімнаті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають