субота, 15 червня 2019 16:19

"Багато разів їздили у Крим. Востаннє — перед війною"

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  16 липня Григорій і Євгенія Павленки відзначать 52 роки подружнього життя
16 липня Григорій і Євгенія Павленки відзначать 52 роки подружнього життя

— Після закінчення бухгалтерського технікуму дружину направили на роботу у Федорівку Глобинського району. У колгоспі "Перемога" ми і познайомилися. Я робив там трактористом, — каже 75-річний Григорій Павленко із села Степне Полтавського району.

Із дружиною 73-річною Євгенією Степанівною живуть разом 52 роки. Одружилися 16 липня 1967-го.

Євгенія Павленко родом із Миколаївської області. 1974 року із чоловіком переїхали в Степне.

— Я закінчив Харківський інститут механізації сільського господарства за спеціальністю інженер-механік. То й направили сюди, — згадує Григорій Федорович. — Почав працювати в дослідному господарстві "Степне". Був ­інженером з експлуатації машинно-тракторного парку, головним інженером, ­інженером з матеріально-­технічного ­забезпечення, заступником голови ­молочного комплексу.

Із дружиною рік жили в гуртожитку, а потім хату свою побудували. Я на пенсію вийшов 2004-го, але й досі працюю інженером з матеріально-технічного забезпечення. Дружина на пенсії. Треба ж комусь вдома сидіти, — посміхається.

У подружжя двоє синів. Старшому Ростиславу 51 рік. Молодший помер у 43 роки — відірвався тромб. Чоловік про сина не хоче згадувати, каже, що дуже боляче.

— Маємо двох онуків. Молодшому Сергію 23 роки, живе в Києві. Старшому Артему — 26, — додає Григорій Павленко. — Секрету успішного сімейного життя не маємо. Весь час працюємо й ростимо дітей. Дуже любимо море. Багато разів їздили в Крим. Востаннє — перед війною. Зараз на півострів поїхати не можемо. А Одеса, на жаль, не те саме.

Влаштували свято для пар, що відзначили золоте весілля

7 червня в селі Степне Полтавського району відбулося свято подружніх пар, що живуть у шлюбі понад 50 років. Називалося "За все, що маю, дякую батькам".

— 31 подружжя приїхали з усієї області. Відділи культури адміністрацій кожного району запрошували їх. Влаштували концерт співочих і танцювальних колективів, — розповідає директор Полтавського районного Музею рушника 31-річна Яна Решітник.

Ініціатором свята став Обласний центр народної творчості. Його проводять утретє. Перше відбулося в Супрунівці, друге — в Щербанях.

Показували слайд-шоу про подружжя, розповідали короткі історії їхнього життя, вручали подарунки. Після концерту винесли коровай, розрізали на шматки й роздали гостям.

Зараз ви читаєте новину «"Багато разів їздили у Крим. Востаннє — перед війною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають