Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 15:42

"Я вирішив, що далі досить затягувати"

Автор: фото надане В'ячеславом Сологором
  Роман і Тетяна Лук’яновичі із села Миколаївка Заворсклянської ОТГ Полтавського району уклали шлюб 3 травня
Роман і Тетяна Лук’яновичі із села Миколаївка Заворсклянської ОТГ Полтавського району уклали шлюб 3 травня

— Ми познайомилися ще 10 років тому. Але майже не спілкувалися. Наша спільна історія началася після того, як я вернувся з АТО. Вийшло так — двоюродного брата дружина мені сказала, що Таня на мене "глаз кинула", — розповідає 29-річний Роман Лук'янович із села Миколаївка Заворсклянської ОТГ Полтавського району. 3 травня із 32-річною Тетяною взяли шлюб. Реєстрацію провели в Заворсклянській сільраді. Це перше подружжя в ОТГ із початку року.

Роман Лук'янович служив в АТО, зараз працює у воєнізованій охороні, Тетяна — ветеринар. Говоримо із чоловіком по телефону. Згадуючи про перше побачення, Роман сміється:

— Братова дружина дала мені номер, я взяв і подзвонив. Домовилися про зустріч. Під'їхав на авто, покатав її, ми погуляли. Потім я лишився в неї. Так прозустрічалися ще два місяці й почали жити разом. Під час зустрічань я працював на желізній дорозі. Помню, Таня колись захворіла. Я тоді кинув все, прямо з роботи поїхав в аптеку, купив ліки, — каже Роман. — За три роки спільного життя я її добре пізнав. Не скандалить, але й не дуже тиха. Трохи строгенька. А ще в неї дуже красиві очі.

Доки Роман розповідає, дружина на кухні слухає.

— Рік тому вирішив одружитися, купив кільце. Ближче до Нового року придбав великий букет, приїхав до неї на роботу і освідчився, — продовжує Роман.

Тетяна погодилася. Але весілля одразу не грали. Вирішили спершу переїхати від її батьків.

— Тоді поставили собі за ціль купити будинок. Аби будувати родину у власному житлі. Рік збирали гроші, відкладали дату весілля. І ось наприкінці минулого року ­купили ­нарешті дім у Миколаївці. Бо я вирішив, що далі досить затягувати. Планували одружитися ще 2018 року. Але почався Великий піст, потім Великдень, тож дату перенесли на травень. Щодо дітей — як Бог дасть. Любитимемо всіх, хоч хлопчика, хоч дівчинку.

Для церемонії Тетяна обрала мереживну білу сукню до коліна. Зачіску зробила традиційну — кучері. Роман одягнув світлу сорочку та сині штани.

— Святкували вдома. Запросили батьків, братів з їхніми дружинами та дітьми, жінчину сестру й тітку. Також прийшов мій друг — командир відділення, де я ­служив.

Для святкування біля хати поставили намет. Боялися, що дощ зіпсує вечірку, проте погода того дня була сонячна.

— Напередодні весілля Тетяна до півночі сиділа з родичками, готували наїдки. На столі було все — салати, шашлички. По-простому, але смачно.

Зараз ви читаєте новину «"Я вирішив, що далі досить затягувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають