Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2018 23:18

З першого січня Гайсин може залишитися без води

21-го грудня відбулася сесія міської ради.

Депутати узгоджували бюджет Гайсина на 2019 рік. Під час розгляду цього рішення директор комунального підприємства "Гайсинводоканал" Сергій Гончарук, 50 років, звернувся до депутатів з клопотанням щодо виділення коштів на погашення заборгованості за електроенергію.

— На сьогоднішній день, мені, як керівнику, потрібно заплатити заборгованість по заробітній платі та погасити заборгованість за електроенергію, — каже директор "Гайсинводоканалу". — У нас з першого січня буде відключена електроенергія. Говорив про це у серпні та жовтні, повторюю і зараз. Нам потрібно 600 тисяч гривень до нового року, аби закрити борги 2018-го. Я на комісії озвучив це питання. Міський голова Анатолій Гук відповів, що це питання не на часі. Якщо погашення заборгованості за електроенергію не буде вирішено, місто з початку січня буде без води.

— Закінчився фінансовий рік, грошей у бюджеті немає, — повідомив головний бухгалтер міськради Ігор Пашистий, 49 років.

Сергій Гончарук запропонував закласти у бюджет 20 млн 193,6 тис. грн на водоканал. Логіка — аби не підіймати тарифи з водопостачання і водовідведення до 60 грн за куб з нинішніх 38,46 грн.

Ще одне питання — клопотання районної ради, аби міська рада заклала в бюджет 15 млн грн дотацій для утримання садочків.

Більшість не підтримала ані цю пропозицію, ані наступну — виділити 14 мільйонів гривень.

— Це лише передбачення, а не виділення коштів. Будуть кошти — виділимо, — зауважує Володимир Бабій, 58 років, заступник голови міської ради.

— Пропоную підтримати клопотання на 15 мільйонів. У процесі року будемо бачити, скільки ми їм дамо, — зазначив Ігор Пашистий.

Із цим депутати погодилися. Рада прийняла бюджет 2019 року. Він складатиме 64 079 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «З першого січня Гайсин може залишитися без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають