пʼятниця, 30 серпня 2019 23:05

Понад 200 дашівчан поділилися ідеями, як розвивати громаду

24 серпня в Дашеві обговорювали проект громадського бюджету. У центрі селища стояли стенд і столик. Кожен охочий міг написати свої побажання: що найперше треба змінити у громаді. Пропозиції можна було залишати анонімно.

— Акція "Моя ідея в моїй громаді" — це частина проекту "Давай зміни", який реалізується громадською організацією "Відкритий простір" за підтримки міністерства закордонних справ Німеччини, — каже 32-річна Світлана Войченко, секретар Дашівської селищної ради.

Участь у заході взяли понад 200 осіб. Кожен мав змогу заповнити анкету, вказавши свою ідею та способи її реалізації. Найчастіше люди писали про благоустрій громади: створення проектів з ландшафтного дизайну, озеленення, очищення водойм, сортування відходів, стан доріг та організацію культурного дозвілля молоді. Були ідеї щодо розвитку туризму, популяризації громади, створення її бренду.

— Більшість пропозицій будуть оформлені як конкурсні проекти. Вони розглядатимуться на засіданнях комісії та сесії. Кращі отримають фінансування з місцевого бюджету, — розповідає 29-річна Надія Крилата, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Дашівської селищної ОТГ. — Для нас важливо активізувати місцеву молодь шляхом упровадження Бюджету участі.

— Дуже хочу, щоб швидше добудували "Острів кохання". Про це я написала в анкеті, — каже Діана Змієвець, 13 років.

Організатори акції сподіваються, що кращі ідеї земляків будуть враховані при формуванні бюджету наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Понад 200 дашівчан поділилися ідеями, як розвивати громаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають