Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2018 17:28

На вулиці Новоселівки виїхав новий сміттєвоз

Автор: фото з архіву Новоселівської сільської ради
  Працівники комунального господарства ”Турбота” обрізають дерева під габарити нового сміттєвоза
Працівники комунального господарства ”Турбота” обрізають дерева під габарити нового сміттєвоза

У Новоселівській сільраді з'явився сміттєвоз за 3,6 млн грн. Має відвал для розгортання снігу. Місткість бункера — 18 куб. м. Половину грошей виділила Полтавської обласна рада. Включила його до своєї екологічної програми.

— Наші села завжди були засмічені, — говорить сільський голова Новоселівки Людмила Макаренко, 61 рік. — Присадибні ділянки порівняно невеликі, 10–15 соток. Складати відходи ніде. Роками виносили в лісосмуги. Два роки тому закупили на шість сіл 50 сміттєвих баків по 0,75 кубічного метра. У цьому році — ще 10. Розробили маршрут для сміттєвоза. Однак своєї техніки не мали. Уклали договір із комунальним підприємством Полтави, але це надто дорого. Написали заявку й потрапили в обласну екологічну програму співфінансування. Половину вартості заплатила обласна адміністрація. Решту збирали. 950 тисяч дала одна з депутатів обласної ради — зі свого "депутатського" мільйона, що виділяють з бюджету на розвиток територій. Восени, коли автомобіль був уже "на підході", 500 тисяч виділила районна рада. Приєдналося базове сільгосппідприємство, що орендує земельні паї на території сільради.

3 грудня сміттєвоз був у селі. Вже розгортав сніг на центральних вулицях.

— До кінця року діє договір із полтавськими комунальниками, — додає Людмила Панасівна. — Платимо щомісяця 3 тисячі гривень. 2019-го почнемо використовувати новий сміттєвоз.

Автомобіль дуже великий. Щоб його не пошкодити, комунальники обпилюють дерева уздовж доріг.

— Заїжджаємо машиною на вулицю, — розповідає директор сільського комунального підприємства "Турбота" Петро Гриценко, 77 років. — Дивимося, де заважає гілля. Центральні вулиці обстежили і дерева уздовж них обпиляли. Починаємо розчищати відсипані гравієм дороги на околицях. Відходи вивозитимемо за тим же графіком, що й зараз. Із половини сіл — у вівторок, з другої — у п'ятницю.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Новоселівки виїхав новий сміттєвоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають