субота, 03 серпня 2019 00:48

Капітально відремонтували п'ять вулиць

Автор: Олександр ДІДЕНКО
  Доки селищна рада формує бригаду для ремонту доріг, комунальники вручну закидають ями на вулиці Першотравневій у Нових Санжарах. На вулиці Ковалівський в Нових Санжарах комунальники засипають ями лопатами
Доки селищна рада формує бригаду для ремонту доріг, комунальники вручну закидають ями на вулиці Першотравневій у Нових Санжарах. На вулиці Ковалівський в Нових Санжарах комунальники засипають ями лопатами

У Нових Санжарах готують місце для картодрому

З весни у селищі Нові Санжари на Полтавщині капітально відремонтували п'ять вулиць, ще стільки ж засипали щебенем. Витратили 6,5 млн грн. Здебільшого це бюджетні кошти.

— За державні гроші ми клали асфальт, а за кошти з місцевого бюджету замовляли проекти, проводили технічний ­нагляд і експертизи. Також завершили стелити тротуар на ­Садовій. Планували відремонтувати вулицю Шевченка. Виготовили проект, за яким вартість робіт становила майже півтора мільйона гривень. Технагляд і дорожні експертизи показали, що на більшості об'єктів є економія коштів. Тому невдовзі будівельні роботи ­відновляться на вулицях Соснова Роща, Маджарянській, Пролетарській і ­Першотравневій, — говорить 53-річна Інна Коба, селищний голова Нових Санжарів.

— Ремонтуватимуть і Центральну. Вона є частиною дороги місцевого значення ­загального користування, що перебуває на балансі агенції місцевих доріг. Якимось чином автошлях у межах ­селища потрапив на баланс селищної ради. А відрізок від ­нульового пікету і до знаку Нові ­Санжари взагалі залишився без власника. Раніше його ­обслуговувала служба автомобільних доріг. Після передачі автошляхів агенції, цей відрізок загубився. Нам доводиться обкошувати обочини, засипати ями відфрезованим матеріалом. Селищна рада зверталася до райдержадміністрації й агенції місцевих доріг. Та за два роки питання так і не вирішили, — продовжує Інна Олександрівна.

Крім капітального ремонту, вулиці в Нових Санжарах засипають щебенем. Будматеріали дає керівництво Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Цього року тверде покриття з'явилося на вулицях Космічній, Пушкіна, Гоголя, Курортній, Робітничій та провулку Ливарному.

Торік за кошти Фонду регіонального розвитку ­селищна рада придбала шляхо-­ремонтну техніку. Її використовуватимуть для дрібного ремонту доріг. Сюди входить комплексне ­обладнання "Міра-3", що нагріває ­старий асфальт і обробляє його бітумною мастикою, вібро­трамбовка і повітродувка. Селищна рада має домовленість із бригадою дорожників, які працюватимуть на вулицях.

— Працівники нашого відділу благоустрою не можуть виконувати всі роботи на території громади. Та й ремонтувати дороги мають фахівці, — пояснює селищний голова. — Доки тривали перемовини з дорожньою бригадою, комунальники вручну засипали відфрезованим матеріалом ями на автошляхах і тротуарах. Звичайно, що цього надовго не вистачало. Із 1 серпня дрібний ямковий ремонт проводитимуть спеціалісти.

Кілька місяців поспіль на вул. Центральній поблизу автоколони тривають підготовчі роботи для будівництва картодрому. Комунальники викорчовують дерева, вивозять гілки. Споруда закритого типу складатиметься з кільцевої траси і місць для глядачів. На проектно-кошторисну документацію з бюджету Новосанжарської об'єднаної громади виділили 100 тис. грн, державна субвенція становить 1,4 млн грн. Асфальтуватиме територію ­організація "Дорожник-1". Згідно з інформацією, розміщеною на онлайн-платформі держзакупівель "Прозорро", працівники дорожньої організації виконають роботи за 1235 580 грн.

Селищна рада планує придбати кілька картів, їх передадуть на баланс місцевого Будинку дитячої та юнацької творчості. На них вчитимуться їздити діти, які відвідують гурток картингу.

Зараз ви читаєте новину «Капітально відремонтували п'ять вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають