неділя, 17 лютого 2019 00:08

"І цього, і наступного року всі школи працюватимуть"

Автор: www.kunkivska-gromada.gov.ua
  Голова Кунківської об’єднаної територіальної громади Василь Безбах: ”На ремонт дороги в Носівцях витратили 3 мільйони 100 тисяч гривень”
Голова Кунківської об’єднаної територіальної громади Василь Безбах: ”На ремонт дороги в Носівцях витратили 3 мільйони 100 тисяч гривень”

Кунківська об'єднана територіальна громада (ОТГ) утворилась у квітні 2017 року. До її складу входять одинадцять населених пунктів — це Кунка, Кузьминці, Павлівка, Сокільці, Щурівці, Мітлинці, Шура-Мітлинецька, Карбівське, Носівці, Косанове та Трубочка. Головою ОТГ обрано Василя Безбаха, 49 років. Із ним спілкуємось у ресторані "Гайсин".

Які досягнення ОТГ за минулий рік?

— Ми нарешті справді сформувались як громада, взяли більше повноважень і обов'язків, вийшли на прямі стосунки з державним бюджетом. Відкрили комунальне підприємство "Зеленич" в Кунці, що надаватиме послуги з вивезення сміття, ремонту доріг. Поки що придбали один трактор, причіп, лопату-відвал, косарку, тракторний розкидач. Вартість цієї техніки — майже 700 тисяч гривень. Плануємо цього року купити ще два трактори. Також відкрили пожежний підрозділ у Кунці, розташований приблизно на однаковій відстані від усіх сіл. Вирішували питання ­благоустрою, освітлення вулиць.

Які плани на цей рік?

— Минулого року розпочали роботи з будівництва водогону в Шурі-Мітлинецькій — уже виготовили проект, викопали свердловину, а з початком весни роботи продовжаться.

Виникло питання щодо ремонту одного з приміщень Кузьминецької школи для відкриття дитячого садочка. Крім того, плануємо відремонтувати ще одне приміщення в Кузьминцях для функціонування будинку побуту. Необхідно реставрувати три пам'ятники в Носівцях, Мітлинцях і в Шурі-Мітлинецькій. Багато роботи в соціальній сфері.

Чи будуть збережені всі школи і дитсадки?

— Дитсадки — однозначно, школи також. Хоча в нас усі п'ять шкіл малокомплектні і є програми щодо утворення опорних шкіл, але цю справу треба ретельно підготувати. Тому й в цього року, і 2020-го всі школи працюватимуть.

Мешканці Мітлинців, Носівців, Шури-Мітлинецької скаржаться на транспортне сполучення. Що робите в цьому напрямку?

— Так, це проблема. Цим маршрутом ходить рейсовий автобус щопонеділка, щосереди, щоп'ятниці і щонеділі, але цього недостатньо. Плануємо купити хоча б мікроавтобус, аби в межах ОТГ підвозити людей. Паралельно ведемо перемовини з гайсинським АТП, щоб нам пустили рейсову маршрутку на Носівці. Дорога, звісно, в дуже поганому стані. Торік ми відремонтували дорогу в Носівцях, спільно з обласною службою автомобільних доріг витратили на це 3 мільйони 100 тисяч гривень (із них 1,5 млн — з бюджету ОТГ). Цього року плануємо продовжити ремонтні роботи, але одним днем усі питання вирішити не можемо.

Працював учителем початкових класів

Василь Безбах народився в Кунці. Закінчив Вінницьке педагогічне училище і Уманський педагогічний університет. Після служби в армії працював учителем початкових класів у селах Гайсинського району, пізніше викладав українську мову та літературу в кунківській школі. 2002 року його обрали кунківським сільським головою, а 2017 року — головою Кунківської об'єднаної територіальної громади. Одружений, має двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «"І цього, і наступного року всі школи працюватимуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають