субота, 15 червня 2019 16:14

Будинки жителів Гори підключать до водогону

Автор: Ярослава Фоніна
  У Щербанівському будинку культури провели 19-ту сесію Щербанівської об’єднаної територіальної громади
У Щербанівському будинку культури провели 19-ту сесію Щербанівської об’єднаної територіальної громади

6 червня відбулася 19-та сесія Щербанівської об'єднаної територіальної громади. Із 26 депутатів на засіданні зареєструвалися 23. На порядок денний винесли 32 питання, що стосувалися бюджету, землеустрою, житлово-комунальних послуг, освіти.

Найперше говорили про розподіл 3,7 млн грн інфраструктурної державної субвенції. Голова ОТГ 58-річний Ігор ­Процик розповів, скільки й куди витратять.

— Вкладемо ці кошти у школи і клуб, — каже Процик. — Великий Тростянець отримає 2 мільйони на оновлення шкільного даху. Щербані ­матимуть 955 тисяч, їх теж вкладуть у покрівлю освітнього закладу. Розсошенці за 800 тисяч відремонтують клуб.

Якщо коштів не вистачатиме — сільрада додасть із бюджету. Відремонтуємо дахи насамперед. Далі до 1 липня розробимо проекти подальшого ремонту шкіл і виставимо на тендери.

Окрім інфраструктурної субвенції, держава виділила гроші на обладнання хімічного й біологічного кабінетів у Розсошенській гімназії, додає голова.

На обладнання молодших класів, згідно з новим законом про освіту, необхідно 3 млн грн. Держава виділила 2,6 млн. Решту ОТГ візьме зі свого бюджету.

Проголосували депутати за виділення коштів на створення дитсадка "Колосок". Його планують відокремити від комунального закладу "Тростянецький ­навчально-виховний комплекс Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області". Створили комісію, що займеться відділенням дошкільного навчального закладу протягом 10 днів.

Обговорили підключення будинків села Гора до системи Полтававодоканалу. Зараз люди качають воду зі свердловин, що облаштували власним коштом.

— Маємо домовленість із Полтававодоканалом про під'єднання села до мережі водогонів. Повинні визначитися з кінцевим терміном подання заяви, оформити документи, — говорить Ігор Процик. Депутати підтримали рішення одноголосно.

Також проголосували за подовження вул. Матросова у Щербанях, бо там триває забудова. Вулицю поета Петра Ротача у Горбанівці перейменували на честь покійного ректора Полтавської державної академії Сергія Аранчія. Змінити назву попросили самі селяни.

Обговорили питання виділення землі учасникам АТО, які живуть у Нижніх Млинах і Булановому.

— Детальний план створений, але ще не пройшов містобудівну раду. Вона відбудеться в середині червня в облдержадміністрації. Після затвердження винесемо питання на наступну сесію — 26 червня. Затвердимо, — говорить Ігор Процик.

На засіданні ухвалили зміни до програми переведення на індивідуальне опалення житлових будинків у Розсошенцях. Виділять бюджетні кошти на встановлення індивідуального опалення на території громади.

Соціально незахищеним категоріям населення газові котли придбає місцева влада, решті — програма "Теплі кредити". У планах ОТГ відмовитися від централізованого опалення протягом двох років.

— Завдяки індивідуальному опаленню сім'ї матимуть значну економію коштів. Майже удвічі, — каже В'ячеслав Макаренко, начальник управління житлово-комунального господарства виконкому Щербанівської сільської ради.

Також під час сесії проголосували за передачу доріг місцевого значення на баланс сільради. Раніше вони перебували на балансі Укравтодору.

Зараз ви читаєте новину «Будинки жителів Гори підключать до водогону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають