субота, 21 вересня 2019 14:00

Вакцина проти грипу коштує до 300 гривень

— На початку епідемічного сезону в жовтні медики радять вакцинуватися проти грипу. Щеплення не обов'язкове, а рекомендоване, — каже помічник лікаря-епідеміолога Гайсинської районної лікарні Ольга Татарчук, 34 роки.

Говоримо про важливість вакцинації від грипу напередодні сезону вірусних захворювань.

— Охочі щепитися мають самостійно купувати вакцину, — веде далі Ольга Володимирівна. — Медиків вакцинують за рахунок бюджету медустанови.

За статистичними даними, в Україні щороку реєструють близько 6 млн випадків інфекційних захворювань. 98% припадає на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

— Вважаю, що найдієвішим засобом для профілактики грипу є вакцинація, — продовжує Ольга Татарчук. — Щеплення не впливає негативно на імунітет, а навпаки стимулює його працювати активніше. Передусім вакцинація від грипу рекомендована людям, які входять до груп ризику, — медпрацівникам, учителям, дітям віком до п'яти років, вагітним, літнім людям, пацієнтам із хронічними захворюваннями. Та всім, хто працює в місцях скупчення людей. Аби пройти вакцинацію, зверніться до вашого сімейного лікаря. Він огляне вас, визначить, чи немає протипоказань, і дасть відповідні рекомендації. Вакцинацію здійснюють у кабінеті щеплень.

Середня вартість вакцини проти грипу складає від 200 до 300 грн. Її можна замовити в аптеках. Минулого року в Україні були доступні дві вакцини проти грипу: "Ваксігрип Тетра", виробник — "Санофі Пастер", Франція. І "Джісі Флю", виробник — "Грін Кросс Корпорейшн", Південна Корея.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина проти грипу коштує до 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають