неділя, 30 грудня 2018 16:23

Сміття складають біля хат

У Петрівці сім років немає контейнерів для сміття. Відходи вивозять раз на півроку — навесні й восени. В інший час селяни скидають їх біля хат.

Найбільше сміття лежить у кінці вул. Полтавської. Складене в яру глибиною і шириною 50 м. Є скло, пластик, старий одяг, продуктові залишки. Найближче господарське приміщення від смітника — за 10 м. Належить 44-річній Наталії Ященко.

— Раніше контейнер стояв біля траси, але мусор ніхто не вивозив. Той бак десь дівся. Тоді люди почали скидати сміття в яр біля лісу. Влітку взагалі неможливо ходити — запахи ужасні. Якось мусор загорівся, майже всю ніч тушили, — розповідає Наталія Олександрівна.

На вул. Полтавській є три двоповерхові будинки, господарчі приміщення і городи. Пакети зі смітника залітають на горища, дерева у дворах.

— Зверталися по допомогу до сільського голови, щоб найняв сміттєвоз. Ми б скинулися грошима. Але безрезультатно, — продовжує Ященко.

Вивозити двічі на рік сміття — достатньо, вважає 50-річний Павло Бречко, голова Бречківської сільради, куди входить Петрівка.

— Ми залучаємо агрофірму "Петрівське". Двічі на рік безкоштовно вивозить сміття. Якщо за півроку люди назбирають 10 мішків неорганічних відходів — можна їх зберігати і в дворі. А потім загружати на машини агрофірми. Та й власні автомобілі є майже в кожного.

Мешканці Петрівки згодні платити ­15–20 грн на місяць за вивіз сміття.

Зараз ви читаєте новину «Сміття складають біля хат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають