субота, 14 вересня 2019 13:50

Михайлівська громада об'єднається з Грановом

Депутати Михайлівської сільської ради 6 вересня одноголосно ухвалили рішення про об'єднання з Гранівською територіальною громадою. Центром нової ОТГ визначено Гранів.

Перед початком сесії біля приміщення сільської ради зібралися михайлівчани. Жителі села скаржилися, що голова сільської ради Валентина Топочканова не зацікавлена в об'єднанні з Грановом. Звинувачували її в затягуванні процесу приєднання. На неї впливають гайсинські чиновники, які хочуть, щоб ми об'єдналися з їхнім райцентром, переконували люди. Голова села звинувачення відкидає.

Після голосування михайлівчани зібрались у своєму будинку культури. Перед ними виступив голова ініціативної групи щодо децентралізації Михайло Уманець:

— Упродовж десяти днів ініціатор об'єднання, голова Гранівської територіальної громади Віктор Боднюк, звернеться до Вінницької обласної державної адміністрації. Та у свою чергу повинна звернутися до Центральної виборчої комісії, яка назначить проведення виборів у новій територіальній громаді.

За кілька днів до проведення сесії у Вінниці відбулося засідання міжвідомчої регіональної групи, де обговорювали нові варіанти територіального поділу Вінниччини.

Група ухвалила нову модель адміністративно-територіального устрою області. Вінниччина складатиметься із 64 ОТГ. Гайсинський район запланували поділити на 4 громади — Краснопільську, Кунківську, Гайсинську та Ладижинську. Гранівська ОТГ була на той момент відсутня в переліку.

— Цей документ дорадчий. Це не означає, що його приймуть таким, який він є. Розробляючи його, ми першочергово брали до уваги те, що вже створено, — пояснює директор Вінницького відокремленого підрозділу "Центр розвитку місцевого самоврядування" Олег Левченко, 47 років. — Ті громади, які розпочали об'єднуватися, ми підтримуємо.

Зараз ви читаєте новину «Михайлівська громада об'єднається з Грановом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають