субота, 03 серпня 2019 00:20

Брацлавські футболісти посіли третє місце на міжнародному турнірі

29 липня з Данії повернулася футбольна команда "Брацлав Юніор". Футболісти здобули третє місце у міжнародних змаганнях "Дана Кап Йоррінг".

Турнір існує 37 років. Спортсмени із селища Брацлав Немирівського району — перші серед представників усіх пострадянських країн, хто посів на цих змаганнях призове місце.

— До Данії їздили три команди. Грали трьома віковими категоріями, — розповідає тренер та засновник футбольної команди "Брацлав Юніор" Анатолій Якимов, 36 років. — Кожну команду представляли діти з Брацлава, Липовця, Іллінців. Кубок здобули футболісти 2005–2006 років народження з Брацлава. Поїздка тривала дев'ять днів.

На змагання діти їздили за рахунок батьків, говорить тренер.

— Ми ще й досі під враженнями. ­Уявіть собі, маленьке містечко тиждень живе лише футболом. Матчі паралельно проходили на 155 полях. Грали близько 36 тисяч спортсменів. Це світове футбольне шоу для хлопчиків та дівчаток. На відкритті було багато конкурсів та розваг, виступали артисти.

"Дана Кап Йоррінг" — це третій за масштабами турнір у світі. Фестиваль проходить у данському містечку Йоррінг з населенням 25 тис. осіб. Під час чемпіонату чисельність міста збільшується в 2,5 раза. Змагання є інтернаціо­нальними. На них щорічно приїздять представники 80 країн світу.

— Під час перебування в Данії мої хлопці знайшли рюкзак і принесли до нас, тренерів. Відкривши сумку, за вимпелом ми зрозуміли, що його власники — мексиканці. А за рештою речей стало очевидно, що рюкзак належить тренерові, — додає Анатолій Якимов. — Знайшли власника та повернули йому втрачене. На знак вдячності вони нам подарували оригінальний капелюх сомбреро, а також багато сувенірів із Мексики. Запрошували до себе на турнір.

Наступні змагання плануються взимку в Туреччині.

27 липня на базі Вінницької школи №31 було проведено фінал обласного турніру "Бізнес-клубу" із міні-футболу. Серед учасників була команда з Немирова, яка представляла державне підприємство "Немірофф". Також грала збірна машинобудівного підприємства "Брацлав" Немирівського району.

Суперниками футболістів з Немирівщини були колектив вінницького підприємства з виробництва меблів "Геліка" компанії "Аншар" та команда "ПлазмаТек" — від підприємства, що виробляє електроди.

Перемогу в турнірі здобули хлопці зі збірної машинобудівного підприємства "Брацлав". Виграли в усіх чотирьох поєдинках — на груповому етапі й на стадії плей-офф. У фіналі зіграли з командою "ПлазмаТек". Виграли — 2:1. Команда з Немирова здобула бронзову медаль, перегравши "Геліку" з рахунком 3:0.

Переможці отримали кубки й медалі, грошовий приз.

Зараз ви читаєте новину «Брацлавські футболісти посіли третє місце на міжнародному турнірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають