субота, 11 травня 2019 15:47

"Вважаю себе порядною людиною. Зробили мене чуть лі не бандітом"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

Депутат звинувачує єгеря в побитті

— Ми тільки зарибили річку Головач і поверталися додому. Стояли біля мого двору на вулиці Жовтневій, 129, за 200 метрів від магазину, біля якого все сталося. Я гомонів із Вовкою і ще одним чоловіком. Біля нас пролетів депутат на великій швидкості, ледь не задів велосипед. Дорога усипана щебнем, який із-під коліс полетів у нас. Вовці це не сподобалося, пішов вияснити, — каже Анатолій Шерстюк, 57 років, із села Головач Заворсклянської об'єднаної громади Полтавського району.

Розповідає про конфлікт між депутатом Заворсклянської сільради 39-річним Володимиром Троцьком і місцевим ­єгерем 52-річним Володимиром Семеділком. Депутат звинувачує односельця в побитті біля місцевого магазину. Написав заяву до поліції.

— Я під'їхав на своїй "четвірці" темно-голубого кольору, щоб купити дві хлібини. За кілька хвилин до мене підскочив Семеділко із ще одним дядьком. Кричали, що я збив людину насмерть. Пояснив, що це не так, швидкість не перевищував, бачив, що біля забору люди. Їхав максимум 50 кілометрів у час на ближньому світлі, бо вже темніло. Кажу: "Володимир Віталійович, успокойтеся", на що він ударив мене по обличчю, — розповідає Володимир Троцько. — Двічі — у скулу. В ­глазах потемніло. Одразу викликав "швидку" та поліцію. На відео з камери на магазині все є. Я був тверезий, на відміну від нападника, чув від нього сильний запах спиртного. Вони зариблювали річку і, єстєствєнно ж, випили. У лікарні я дихав у драгер, показало нулі.

Володимир Семеділко запевняє, що депутат постійно ганяє на великій швидкості селом. Конфлікт визнає, проте тільки словесний.

— Чоловік мене ледь не збив на автівці. Промчався на великій швидкості, може 100 чи 80 кілометрів на годину. Щебінь летів у лице. Про швидкість їзди його вже неодноразово попереджали. Він колись ледь дітей не позбивав, — каже Володимир Віталійович. — Ми одразу пішли до магазину, щоб поговорити. Він мене послав подалі. Я інвалід другої групи, учасник бойових дій в Афганістані, контузію маю. Людина не поважає ні вік, нічого. Проте я нікого не чіпав. Це все видумано для того, щоб у мене гроші витребувати або унизити. Вважаю себе порядною людиною, зробили мене чуть лі не бандітом. Чоловік розорює землі, виорав луки. Людям корів ніде пасти. Депутат сільради наче й невелика посада, проте він користується нею. Веде себе нагло, не поважає людей.

У поліції підтвердили, що до них зверталися з приводу суперечки.

— Факт зафіксували, розглядають як легкі тілесні ушкодження. Встановили свідків. Призначили судово-медичну експертизу на ступінь тілесних ушкоджень. Триває досудове слідство. Санкція передбачає від штрафу до умовного строку, — пояснює керівник Полтавського райвідділення поліції Микола Коваль, 34 роки.

"Ізбив жінку при дитині, порвав їй рюкзак"

Голова Заворсклянської громади В'ячеслав Сологор, 52 роки, каже, що конфлікти із Володимиром Троцьком виникають у громаді не вперше.

— Йому зробили зауваження, почав сперечатися. Через це вийшла сварка, в якій отримав ляпасів, — говорить В'ячеслав Іванович. — Торік цей депутат ізбив жінку при дитині, порвав їй рюкзак. Це була дружина атовця. Яка причина — не знаю, мабуть, емоційний стан. Атовець тоді був на службі. Коли повернувся, запитав, як так вийшло. Ця родина виїхала від нас. Я намагався загладити конфлікт, просив жінку не писати заяву до поліції, щоб наш депутат не засвітився. Раніше Троцько був не такий. Змінився після того, як став фермером. Я йому допоміг отримати ділянку 30 гектарів.

Володимир Троцько підтверджує конфлікт із жінкою минулого літа. Проте стверджує, що не бив її.

— Вона йшла випивша з якогось праздника, почала на мене кидатися, бо я їй не підписав якусь допомогу. Я її штовхнув і сказав: "Якщо ти п'яна — сходи проспися". І всьо. Потом той атовець погрожував мені пістолетом. Ну я у них попросив вибачення. Не заявляв за погрози, бо в нього троє дітей. Через якийсь час він сказав, що погорячився. На тому і ­закончили.

Зараз ви читаєте новину «"Вважаю себе порядною людиною. Зробили мене чуть лі не бандітом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають