неділя, 30 грудня 2018 16:35

Узимку лимон поливають менше

— Світло домашньому лимону потрібне яскраве. Але молоді деревця слід прикривати від прямих променів сонця, — говорить 33-річна Аліна Титаренко із села Розсошенці. Вирощує кімнатні лимони 10 років. Дає поради з догляду за цитрусовими.

— Узимку лимон поливають менше. Погано реагує на заболочений ґрунт. Але сухою земля не має бути, — каже Аліна. — Листя слід регулярно обприскувати перекип'яченою водою кімнатної температури. Для лимона важливіше вологе повітря навколо крони, ніж надлишок води в ґрунті. Щоб листки не жовтіли, краще обприскувати їх двічі на добу. Добрива взимку не вносять.

Пересаджують лимон навесні.

— Не треба робити це взимку, бо рослина припиняє ріст. Та якщо надумали — садіть у невеликий горщик, щоб коріння не кисло від надлишку невикористаної вологи. При кожній пересадці діаметр нового горщика має бути на 5–6 сантиметрів більший.

Кімнатний лимон також можна виростити з кісточки. Плоди з'являться через 12–15 років.

— Кісточки у ґрунті проростуть за кілька місяців. Через рік чи два в оселі буде екзотична рослина. Якщо навіть не даватиме плоди, прикрасить інтер'єр. Саме так виростила перше своє дерево, — додає АлінаТитаренко.

Зараз ви читаєте новину «Узимку лимон поливають менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають