субота, 25 травня 2019 15:53

"Ухватив нашого собаку й почав тріпати в повітрі"

Автор: Владислав Пищик
  Мешканці багатоповерхівки на вулиці Яблуневій, 2 у селі Супрунівка Полтавського району переживають, що на їхніх дітей нападе пес бійцівської породи. На фото зліва собаку без ­намордника і повідка вигулює господар
Мешканці багатоповерхівки на вулиці Яблуневій, 2 у селі Супрунівка Полтавського району переживають, що на їхніх дітей нападе пес бійцівської породи. На фото зліва собаку без ­намордника і повідка вигулює господар

У селі Супрунівка Полтавського району мешканці багатоповерхівки скаржаться на собаку бійцівської породи. Його випускає гуляти в двір без повідця та намордника 80-річна ­власниця.

15 травня ввечері собака вискочив з під'їзду у двір 9-поверхівки на вул. Яблуневій, 2. У цей час на подвір'ї гуляли діти 6–7 років. Пес напав на другого собаку, якого вигулювали тут.

— У нас невеликий той-терьєр. Ми проходили через подвір'я будинку. Там гралися діти. Раптом просто нізвідки вискочив бійцівський собака без ­повідка та намордника. Ухватив нашого ­собаку й почав тріпати його в повітрі. Я ­схопив чужого пса за ошийник і намагався ­зупинити. Підбіг чоловік, якого власниця попросила погуляти з ним. Ми ­тварин ­розтягли. Але це бачили діти. Кожен із них міг стати жертвою, — каже 42-річний Владислав Пищик.

Владислав викликав поліцію. Патрульні приїхали, склали протокол про адмінпорушення, виписали штраф 80 грн.

Бійцівського собаку доглядає 80-річна жінка. Пес належить її онуку Володимиру Кіпричу, який кілька років тому привіз тварину із зони АТО. Чоловік уклав контракт із Збройними силами України, проходить службу в ООС.

— Яка там бійцівська порода. Це звичайна дворняжка. Не агресивна, нікого не трогала. Я взяв відпустку, скоро приїду додому. Бо почалися якісь двіженія непонятні. В мене стара бабушка одна вдома. Не понімаю людей, що вони творять, — каже Володимир.

Раніше літня жінка вигулювала пса на повідці. Останнім часом просить сусідів гуляти з ним.

Минулого місяця місцеві написали колективне звернення до Супрунівської сільради з проханням вплинути на господарів собаки. Переживають за дітей, які граються у дворі.

— Якось бабуся випустила пса, який гуляв без намордника. Було багато дітей у дворі. В новинах часто передають подібні історії, що закінчуються ­трагедією. Я не кінолог, але мені здається, що то пітбуль. Одного разу пес смикнувся, жінка впала і відпустила повідок. Хочемо домогтися, щоб його вигулювали належним чином, — розповідає мешканка будинку 35-річна Наталія Антоненко, яка підписала звернення.

Про ситуацію в сільраді знають. Провели бесіду з власницею собаки, чекають на відповідь поліції.

— Заяву мешканців ми розглянемо на виконкомі. Неофіційно мав розмову з дільничним, місцевим депутатом і з власницею собаки. Вона плакала, що її ображають. Я сказав, щоб забезпечила належні умови. Пес має бути в наморднику і з повідком. Учора була поліція, склали протокол. Його розглянуть і повідомлять у сільраду, — говорить Супрунівський сільський голова Володимир Богатир, 57 років.

Власник покусаного той-тер'єра зробив фото за кілька хвилин до інциденту. На них видно, що в дворі гуляють діти та рудий пес без повідця і намордника.

Зараз ви читаєте новину «"Ухватив нашого собаку й почав тріпати в повітрі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають