неділя, 24 березня 2019 00:58

"Мої вироби купують люди з майже сорока країн"

Автор: ФОТО надане ЛЮДМИЛОЮ МАМРИГОЮ
  Людмила Мамрига займається дизайном та виготовленням аксесуарів із природного ­каміння
Людмила Мамрига займається дизайном та виготовленням аксесуарів із природного ­каміння

— Спілкуюсь із голлівудським дизайнером Джаннером Оландером. Дуже приємно, що він хвалить мої роботи, вони його надихають на нові ідеї, — розповідає Людмила Мамрига, 30 років. Вона займається дизайном та виготовленням аксесуарів із природного каміння. Серед виробів переважають чоловічі та жіночі браслети, кольє. Свої роботи майстриня продає на власному сайті boosinki.com.ua, а також на сайті etsy.com.

— Колись працювала у столичному спортклубі адміністратором, — згадує Людмила. — Там познайомилась із графологом (психолог, який аналізує особистість за почерком. — Газета). Він зробив мій психоаналіз і допоміг визначитись із напрямком творчості. Я почала більше прислухатися до себе, займатися духовним розвитком. Коли потрапила в крамницю із самоцвітами, то не зогледілась, як пролетіли дві години. Тоді я придбала все необхідне і зробила свої перші сережки. Колеги були в захваті.

Спочатку Людмила роздаровувала свої вироби друзям, а 2013 року почала продавати через інтернет. Найдешевший браслет можна придбати за 350 грн, найдорожчий — за 3000 грн.

— Я знаю, чим відрізняються мої браслети від подібних виробів по всьому світу, — продовжує дизайнерка. — Наприклад, на сайті etsy.com у мене мільйон конкурентів, але мої роботи в тренді — вони на перших сторінках. У своїх аксесуарах поєдную природні камені й особливий вид плетіння, який є моєю авторською розробкою. Найбільше люблю такі камені, як аметист, тигрове око, соколине око, яшма, агат, турмалін, онікс, гематит. Їх я замовляю по всьому світу — з Індії, Китаю, США, Аргентини. Зараз готую нову колекцію з коштовних каменів — сапфірів, топазів, рубінів та смарагдів. Вибираючи самоцвіт, не варто керуватися лише гороскопом, довіртеся власній інтуїції — і він вас сам знайде.

Деякий час майстриня співпрацювала з ювелірним домом "Заріна". Зараз із її виробів часто створюють експозиції на всеукраїнських і міжнародних виставках.

— Найбільше люблю плести чоловічі браслети, комбіную декілька видів каменів. Мої вироби купують люди з майже сорока країн — Голландії, Англії, США, Австралії, Франції та Канади. Рада, що на сайті всі залишають позитивні відгуки.

Людмила народилась у Гайсині, закінчила місцеву школу №6. У Києві здобула вищу освіту. Зараз разом із донькою і чоловіком живе у столиці. Захоплюється йогою.

Зараз ви читаєте новину «"Мої вироби купують люди з майже сорока країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають