— Для вівсяних млинців збиваю два яйця і один яєчний білок. Додаю по чотири столові ложки меленої вівсянки та сметани жирністю 10 відсотків. Добре перемішую, — говорить 39-річна Валентина Козаренко з Білої Церкви.
Смаже тоненькі млинці на антипригарній сковороді до золотистої скоринки. Так корисніше. Якщо такої пательні немає, можна готувати на оливковій олії. До млинців підійдуть як солоні, так і солодкі начинки.
— Для бананових оладок очищую від шкірки один банан, кладу у глибоку миску і роблю з нього пюре. Два яйця збиваю міксером або виделкою і змішую з бананом. Завдяки фрукту страва виходить дуже солодка, тому додатково її підсолоджувати не треба. Прикрашаю оладки меленими волоськими горіхами, — веде далі.
Перед приготуванням шоколадних млинців робить борошно із вівсяних пластівців. Перебиває їх на блендері. У глибокій посудині змішує 100 г борошна, одну столову ложку какао і два яйця до однорідної маси. Смаже до готовності. Такі млинці найкраще смакують із медом. Іноді жінка доповнює їх кисломолочним сиром, фруктами або горіхами.
Коментарі