— Це популярний десерт. Але мало хто знає, який він смачний із гарбузом і карамеллю, — каже Ярослава Заслонько з Володарки, 30 років.
Для тіста пропускає через м'ясорубку 200 г пісочного печива. Додає 100 г розм'якшеного вершкового масла, чайну ложку меду і три столові ложки какао-порошку. Перемішує. Викладає суміш на дно форми для випічки й утрамбовує ложкою. Накриває плівкою і ставить у холодильник.
— Для основи збиваю 400 грамів домашнього жирного сиру і 100 грамів цукрової пудри, — продовжує. — Змішую міксером, доки сир не стане схожим на крем. Додаю ванілін і половину чайної ложки меленої кориці. Слідом — 200 грамів пюре із запеченого гарбуза. Наприкінці домішую сире яйце та цедру одного апельсина і ще раз ретельно збиваю.
Заливає основу в холодну форму та випікає 40 хв. у духовці за температури 180°C. Дістає чизкейк і дає йому повністю охолонути.
— Готую карамельний соус. Для цього в посудину з товстим дном насипаю 200 грамів цукру і ставлю на помірний вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до кипіння. Варю, доки цукор не розчиниться і маса не стане яскравого бурштинового кольору.
Додає 150 г подрібненого на шматки вершкового масла. Перемішує, щоб розчинилося. Знімає з вогню і тоненькою цівкою, помішуючи, вливає 125 мл підігрітих вершків жирністю 25–30%. Розмішує до однорідності. Охолодженим карамельним соусом поливає чизкейк, коли подає до столу.
Коментарі