Ексклюзиви
субота, 16 березня 2019 16:09

17 березня освятять новий купол на церкві в Ковалівці

Автор: ФОТО надане Володимиром Костюшко
  7 березня в Ковалівці встановили купол на Свято-Покровський храм. Його вартість — 20 тисяч гривень
7 березня в Ковалівці встановили купол на Свято-Покровський храм. Його вартість — 20 тисяч гривень

7 березня на Свято-Покровський храм у селі Ковалівка Полтавського району встановили золотистий купол за 20 тис. грн.

— Говорив із владикою Федором. Він казав, що у неділю 17 березня близько першої дня приїде освячувати купол, — розповідає настоятель Свято-Покровського храму в селі Ковалівка Володимир Костюшко, 38 років.

Минулого місяця отець Володимир замовив купол діаметром 1,25 м, заввишки із хрестом — 3 м. Встановили його на Свято-Покровський храм, який збудували біля сільради три роки тому. Церква вміщає 50 прихожан. Зробив це безкоштовно місцевий столяр, який накривав дах.

— Працювали цілий день. Приїхали близько 10-ї. Зробили заміри, розкрили кришу зверху, зняли старий хрест. На цьому планували й завершити. А 7 березня була дуже гарна погода, підходяща для роботи. Тому продовжили. Бо 8 березня ніяка машина до нас би не приїхала, — розповідає настоятель. — Ми бігом поїхали в Полтаву, щоб купити стропи й шурупи. Знову я свої кровні півтори тисячі виклав. За день справилися. З краном мені допоміг сільський голова Олександр Бублик. Скільки коштує — не знаю. Приїхав кран, попрацював годинку. А сам купол встановлювали до пізньої ночі.

Купол коштує 20 тис. грн. 12 вже сплатили. Залишилося віддати виробнику 8 тис. грн. Замовляли у Дніпрі. Збирають гроші, щоб погасити борг.

— Людям подобається. Кажуть: "Слава Богу. Дочекалися. Хоч хтось щось робить", — говорить отець Володимир.

За 300 м від Свято-Покровського храму розташована церква колишнього Московського патріархату. Розмістилась у приміщені старої шкільної їдальні. Настоятель — отець Василь.

Зараз ви читаєте новину «17 березня освятять новий купол на церкві в Ковалівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають