вівторок, 19 березня 2019 15:15

Земельні торги, підвіз до школи та передача майна: що вирішили на сесії в Щербанях

Земельні торги, підвіз до школи та передача майна: що вирішили на сесії в Щербанях
У Щербанях провели 17-ту сесію 6-го скликання. Фото: dr.ck.ua

У Щербанівській ОТГ відбулася 17-та сесія 6-го скликання. Розглянули 31 питання.

Багато уваги приділили землекористуванню. Зокрема, про організацію земельних торгів для оренди трьох ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 468 га.

За словами виконуючого обов'язки начальника відділу землекористування Щербанівської ОТГ Володимира Пономаренка, ці землі нещодавно перейшли у власність громади від держгеокадастру. Ними ніхто не користується, принаймні таких даних у Щербанівської ОТГ немає.

Депутати ухвалили рішення про виділення 103 земельних ділянок по 10 соток під дачі для учасників АТО. Ці землі також виділив держгеокадастр.

Найближчим часом у громаді мають провести інвентаризацію лісосмуг і польових доріг, щоб не допустити взяття їх в оренду.

Не дійшли згоди щодо прохання Полтавського лісгоспу знизити ставку земельного податку на лісові землі, тож її залишили без змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владика Федір освятив храмовий купол у Ковалівці

На сесії ухвалили рішення про передачу на баланс Полтававодоканалу каналізаційних насосних станцій, розташованих у Горбанівці та Щербанях.

"Ми розпочинаємо довгий процес передачі. Треба зробити обстеження, оцінку, скласти відповідні акти. Спочатку мусимо створити комісію. Ці споруди обслуговують мешканців громади. Зосталися нам "у спадок" від колгоспу. Але їх повинні обслуговувати фахівці Полтавоводоканалу. На тарифі для мешканців громади це ніяк не позначиться. А от громаді буде менше клопоту з ремонтом та обслуговуванням", — розповів начальник відділу ЖКГ, містобудування та архітектури Щербанівської ОТГ В'ячеслав Макаренко.

Як повідомляє прес-служба Полтававодоканалу, згодом підприємство візьме на баланс також мережі водопостачання й водовідведення Щербанівської ОТГ.

Ще одне рішення: підвезення учнів до Горянської школи із села Нижні Млини. Возити дітей до школи й назад будуть на маршрутному таксі, яке курсує територією громади. Перевізником обрали підприємця Леоніда Волинця. За це з бюджету сільради компенсуватимуть кошти з розрахунку 150 грн на день.

У Василівці, що входить в Коломацьку ОТГ, поставили 4 нових транспортних зупинки. Одна коштує близько 30 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Земельні торги, підвіз до школи та передача майна: що вирішили на сесії в Щербанях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають