середа, 14 серпня 2019 14:43

За добу в Полтавському районі загасили чотири пожежі
10

За добу 13 серпня в Полтавському районі сталися три великі пожежі. Горіло в різних селах - всі розташовані навколо лісового масиву Лісові Поляни.

Про подію повідомили в ГУ ДСНС України у Полтавській області.

13 серпня об 11:40 гасили пожежу на відкритій території поблизу села Рунівщина. Вогонь знищів 7 сот. очерету та сухого гілля. Ліквідували пожежу силами відділення 4-ї пожежно-рятувальної частини.

О 13:26 до Служби порятунку "101" повідомили про пожежу в приватному домоволодінні у селі Тернівщина Полтавського району. Вогнеборці прибули на виклик за лічені хвилини. Палала господарча будівля.

Загорання локалізували о 14:07. Гасили понад 3 год., закінчили о пів на шосту вечора. Працювали 5 рятувальників із аварійно-рятувальної частини та одиниця техніки. Вогонь знищив будівлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згорів будинок, ледве врятували гараж

Того ж дня о 14-й горіло на відкритій території у селі Терентіївка. Локалізували пожежу о 15-й, а о 15:35 – ліквідували. Вогонь встиг знищити 0,7 га сухої трави та гілля. Вогнеборці врятували п'ять дачних будинків. Працювали 4 рятувальників 4-ї пожежно-рятувальної частини та одиниця техніки.

Близько 18-ї до служби "101" повідомили, що палають 3 вагончики в дачному кооперативі в селі Надержинщина. Пожежу локалізували о 19:25, а о 19:40 ліквідували. Працювали 6 рятувальників 3-ї та 4-ї пожежно-рятувальних частин та дві одиниці техніки.

"Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, призводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах і на дачних садибах. Трава й сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні території", - нагадують правила поводження з вогнем в прес-службі ГУ ДСНС у Полтавській області.

Учені вважають, що в результаті пожежі в Сибіру загинуло понад 10 тисяч місцевих тварин.

Зараз ви читаєте новину «За добу в Полтавському районі загасили чотири пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають