пʼятниця, 08 лютого 2019 12:55

Відсутність світлофора наражає полтавців на небезпеку

Відсутність світлофора наражає полтавців на небезпеку
У Розсошенцях на небезпечному перехресті немає світлофора. Фото:poltava.to

У Розсошенцях Полтавського району на перехресті вулиць Кременчуцької та Геологічної немає світлофора. Місцеві перебігають дорогу попри те, що там проїздить багато автомобілів.

Про це "Газету" повідомили жителі Розсошенців.

"На цьому перехресті справді дуже небезпечно. Особливо переживаємо за маленьких дітей, щоб ненароком їх не збив якийсь шумахер. Тут світлофор із кнопкою виклику вкрай потрібен", - сказав Сергій Ващишин, місцевий житель.

Дорога в Розсошенцях є ділянкою траси державного значення Полтава – Олександрія.

Понад рік тому заступник начальника служби автодоріг області Анатолій Мягкохліб обіцяв на цьому місці встановити світлофор із кнопкою виклику.

"Зараз у нас першочергове завдання — забезпечення проїзду, зимове утримання та ліквідація ямковості доріг. Якщо кошти залишаться після виконання цих робіт, повернемось до питання про світлофор. Можливо, його таки встановимо", - прокоментувала Тамара Болонська, речниця служби автодоріг області.

Раніше розробили проект на 400 тис. грн на встановлення світлофора в цьому місці. Однак зараз ця цифра збільшилася до майже 1 млн грн. Оскільки ціни на всі послуги та матеріали зростають.

У листі за 13 серпня 2018 року від служби автодоріг написано: "Облаштування в поточному році світлофорного об'єкта можливе лише на умовах співфінансування із Щербанівською ОТГ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає супрунівське бездоріжжя — фото

Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик не готовий виділяти кошти на цей проект, оскільки вважає ціни на нього завищеними.

"Звідки мільйон взявся? Ми не готові на співфінансування за завищеними, захмарними чи ще якимись цифрами", – підсумував Процик.

Подробиці ситуації у відео від poltavske.tv

Зараз ви читаєте новину «Відсутність світлофора наражає полтавців на небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають