четвер, 14 березня 2019 15:57

Відкрився цілодобовий дитячий травматологічний пункт

Відкрився цілодобовий дитячий травматологічний пункт
Тепер бригада екстреної медичної допомоги може одразу доставляти дітей до травмпункту для надання допомоги. Фото: Департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА

13 березня у Білій Церкві відбулося відкриття цілодобового дитячого травматологічного пункту. Відкрили на базі хірургічного відділення Київської обласної дитячої лікарні №2, що розташована на вул. Шолом-Алейхема, 46, повідомляє http://topnews.kiev.ua.

2018 року по допомогу із травмами звернулися 3 987 дітей. Однак умови для наданням допомоги були незручні. Травмовані діти з екстреної медичної допомоги потрапляли спочатку до приймального відділення основного 5-поверхового корпусу лікарні. На 4 поверсі дитині робили рентген. Згодом у будь-який час доби перевозили їх до хірургічного відділення іншого корпусу, який розміщений окремо на території лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець-діабетик помер після лікування шарлатаном

Тепер на місці вже проводиться первинний огляд, ставиться діагноз, медики роблять рентген-обстеження і надають вчасну медичну допомогу.

Такий дитячий травмпункт є першим на Київщині. Він оснащений сучасною технікою за кошти Київської обласної державної адміністрації.

6 млрд грн заклали у державний бюджет 2019-го на екстрену медичну допомогу. Пілотний проект, що діє на території Вінниччини, фінансуватимуть окремо. На нього передбачили 992,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Відкрився цілодобовий дитячий травматологічний пункт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають