вівторок, 12 березня 2019 06:21

Хлопець-діабетик помер після лікування шарлатаном

Американець 13-річний Едгар Лопес помер після того, як травник порадив батькам замість уколів інсуліну втирати йому в спину лавандову олію, пити біодобавки і проводити рефлексотерапію. Підліток був інсулінозалежний, хворів на діабет І типу.

84-річний Тімоті Морроу запевнив батьків, що інсулін — отрута, що повільно вбиває їхню дитину. За його словами, діабет сина можна лікувати травами. Коли у Едгара почалися проблеми з диханням, травник рекомендував батькам перечекати. Буцімто у хлопця почалася "криза зцілення". Наступного дня він помер.

Тімоті Морроу заснував компанію "Коммон сенс гербс". Заявляв, що одужав від раку за допомогою трав. Хлопця почав "лікувати" після того, як мати прийшла на його лекцію. Запевнив, що підлітку варто перейти на трави, які є в нього на сайті.

Едгару стало погано майже одразу. Сім'я запитала в Морроу, чи варто відвезти його до лікарні. Але чоловік заявив, що хлопцю там нашкодять. Незважаючи на прохання дитини вколоти йому інсулін, мати відмовилася. Службу порятунку викликали, коли у хлопця зупинилося дихання.

Мадрігал Лопес до переїзду в Америку тривалий час жила в Мексиці. Перед присяжними виправдовувалася, що за відсутності медичних препаратів, користувалася рослинними засобами. За словами жінки, вона вірила, що трави допоможуть сину подолати хворобу.

Захист обвинуваченого заявив, що на всіх травах є попередження: "Цей продукт не призначений для діагностики, лікування чи попередження яких-небудь захворювань".

Травника засудили до чотирьох місяців ув'язнення за медичну практику без ліцензії та за жорстоке поводження з дітьми, яке могло призвести до смерті. Родині загиблого Едгара він відшкодує $5 тис. — 135 тис. грн за поховання.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець-діабетик помер після лікування шарлатаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути