Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2019 18:15

У полтавському селі не знають, що робити зі сміттям

У полтавському селі не знають, що робити зі сміттям
у Пальчиківці вирішують проблему сміття. Фото: poltava.to

У Пальчиківці Полтавського району намагаються вирішити проблему зі сміттям.

Про це "Газеті" розповіли в Пальчиківській сільраді.

Комунальне підприємство в сільраді утворили влітку торік. Нещодавно закупили ємності для збору сміття - 20 баків для твердих змішаних побутових відходів та 20 контейнерів для поліетилену.

Утім, поки що не можуть їх використовувати.

"Баки ми закупили, але ще не поставили. Тому що не можемо знайти, хто їх вивозитиме. КАТП-1628 нам відмовилося надавати послуги. Нерентабельно їздити. Плануємо купити свою машину", - розповіла секретар сільради Марина Якимовська.

У сільраді планують організувати вивіз сміття на полігон твердих побутових відходів у Макухівці. Зараз мешканці 7 сіл, що територіально підпорядковуються Пальчиківці, утилізують сміття на свій розсуд. Донедавна тут діяло своє сміттєзвалище. Його упорядкуванням займалася сільрада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд має тахтаулівський смітник - показали фото

"Ми виділили під сміттєзвалище земельну ділянку. Щороку підгортали, упорядковували. Тепер його фактично закрили. Воно перебуває на стадії рекультивації. І працюємо над організацією централізованого вивізу", - пояснила Марина Вікторівна.

Зараз ви читаєте новину «У полтавському селі не знають, що робити зі сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають