пʼятниця, 23 серпня 2019 13:00

У Білій Церкві відкрили міжнародну літню школу

У Білій Церкві відкрили міжнародну літню школу
Республіка Чехії фінансує роботи кращих студентів, яким вдалося потрапити до школи. Фото: education.ua

У Білоцерківському національному аграрному університеті чехи відкрили міжнародну літню школу. Координатор проекту - Чеський університет природничих наук. У школі візьмуть участь 20 студентів із 4 вузів. Обговорюватимуть проблему утилізації відходів. Основне завдання заходу - перейти від дослідження до практики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві урочисто підняли Державний прапор України

- Я радий, що літня школа підтримується департаментом співпраці Республіки Чехія. Ми працюємо в Україні близько 5 років. У літній школі зосередимося на науковій діяльності в управлінні відходами. Підготували багато теоретичних матеріалів і практичних робіт. Налагоджуватимемо дослідницький процес. За підсумками ознайомимо з циклом досліджень, - розповів Хінек Рубік, представник університету природничих наук Чехії.

Республіка Чехія фінансує роботи найкращих студентів школи. Чеський уряд ухвалив рішення надати Україні 1,2 млн євро для реалізації освітніх програм.

- Чехія підтримує Україну з 2014 року. Вже інвестували близько мільйона євро. Обрали саме галузь освіти, бо це важливо для розвитку країни, - розповіла Люсія Ханзлічкова, представник посольства Чехії в Україні.

Тренер футбольного клубу "Біла Церква" Вадим Мандрієвський запустив челендж.

Зараз ви читаєте новину «У Білій Церкві відкрили міжнародну літню школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають