13 липня у селі Петрівка Полтавського району відбувся фестиваль української кухні.
Про це повідомили у Facebook на сторінці "Золота сота" — гостинного двору, на базі якого відгуляли фестиваль.
Захід проводили вперше. Задум виношували майже 3 роки, за словами господарів гостинного двору "Золота сота" Віталія та Марини Мостових, .
Відбулися концерт народних співаків Полтавщини та змагання для кулінарів області.
Учасники конкурсу мали приготувати страву за особливим рецептом.
Готували деруни та козацький куліш, мисливський плов. Одна з учасниць зробила український суші-сет, до якого входили крученики із баклажана, кабачка та сала.
Для дітей організували майстер-класи та аква-грим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про музичний фестиваль UPark Festival
8-9 червня у Полтаві відбувся міжнародний фестиваль "Полтавська галушка".
Журналіст Gazeta.ua побував на заході і поспілкувався з місцевими кулінарами.
"Полтавська галушка" пройшла вдруге.
Коментарі