четвер, 28 лютого 2019 16:44

Розповіли про зупинки нового міського маршруту в Щербанях

Розповіли про зупинки нового міського маршруту в Щербанях
У Полтаві запровадять міський маршрут до Щербанів. Фото: facebook

У Щербанях з'явиться новий маршрут громадського транспорту. Він охопить Щербанівський шлях та вулиці Біліченка і Параджанова.

Про це "Газеті" повідомили в Щербанівській сільраді.

Раніше мешканці Щербанівської ОТГ ініціювали петицію на сайті Полтавської міськради з проханням запровадити міський маршрут до мікрорайону "Радгосп Шевченка". Вона швидко набрала потрібну кількість голосів. Наразі її підтримали 328 осіб.

Ініціатор, мешканець мікрорайону "Радгосп Шевченка" Володимир Пасічко пропонує організувати кільцевий маршрут, який би охопив усі райони Полтави, вулиці Кагамлика та Геннадія Біліченка.

Вважає, що організація міського маршруту дозволить мешканцям Щербанівської ОТГ їздити в Полтаву за тарифами міського транспорту, а не за 15 грн. Зараз люди добираються до цих районів приміськими маршрутками або йдуть 1,5 км від міського транспорту.

"Ми вирішили інтегрувати міський маршрут із міським тарифом. Це також зменшить пікові навантаження на маршрутні таксі, які проїжджають цим шляхом у віддалені населені пункти. Наприкінці минулого року на сесію винесли питання про організацію двох зупинок на вул. Біліченка. Їх облаштуємо коштом громади", - розповів голова управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Щербанівської ОТГ В'ячеслав Макаренко.

21 лютого рішення попередньо узгодили з профільним відділом Полтавської райдержадміністрації. Провели низку консультацій із заступником полтавського міського голови з питань ЖКГ Олексієм Чепурком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото обшарпаного вказівника на село під Полтавою

За словами В'ячеслава Макаренка, транспорт за запропонованим маршрутом, рухатиметься по кільцю: вулицями Сінною, Кагамлика, Щербанівським шляхом до повороту на Біліченка. Далі - вул. Біліченка до Склозаводу, поворот на Європейську, через центр, далі вул. Соборності до Сінної.

Перш ніж автобуси вийдуть на маршрут, його мають обговорити на профільній депутатській комісії Полтавської міськради. Далі - питання про оголошення конкурсу на пасажирські перевезення винесуть на сесію.

"На депутатській комісії обговорили попередньо. Чекаємо офіційного листа від райдержадміністрації. Можемо піти різними шляхами - подовжити один з наявних маршрутів або організувати новий. Конкурс буде оголошений. Але, знову ж таки, ким: містом чи ОТГ. Нам потрібно близько місяця для робочих консультацій. Наприклад, у Гожулах є маршрути, де люди їздять по 10 гривень. І як прокласти цей маршрут, ми ще будемо вирішувати", - пояснив Олексій Чепурко.

Учора, 27 лютого, у селі Розсошенці Полтавського району з висоти впав працівник Полтавського ДБК. У тяжкому стані його доправили до реанімаційного відділення обласної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про зупинки нового міського маршруту в Щербанях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають