Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 13:00

Рейдерське захоплення землі у Ставищенському районі (відео)

Рейдерське захоплення землі у Ставищенському районі (відео)
Рейдери захопили землю сільських пайовиків. Фото: agropolit.com

У мешканців села Любча Ставищенського району хотіли "віджати" землі. Рейдерського захоплення сільські мешканці ще не бачили. Про це повідомляють у ТРК "Грант".

Комбайн, який молотив поле, блокували автомобілем Toyota. На полі зібрались місцеві та працівники поліції.

- Невідомий чоловік на автомобілі збив мене. Я стояв на дорозі. Він вилетів з поля, наїхав на мене, прокатав на капоті. Я написав заяву в поліцію. Зараз забирають мене в лікарню, - розповів місцевий житель В'ячеслав.

- На земельну ділянку є витяг. Її незаконно зробило приватною власністю одне із приватних підприємств. Проходять суди, які ми програємо. Просимо когось розібратись. Адже це рейдерське захоплення. Ці землі - це паї людей,- розповідає Інна Кашуба, сільський голова с. Гостра Могила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учора ввечері на автодорозі Володарка - Ставище горів автомобіль

- Люди цілий рік вирощували тут зерно. Коли дійшло до збору урожаю, невідомі не допускають техніку до роботи, - розповідає Микола Нечай, керівник сільського фермерського господарства "Роксолана".

- У районної державної адміністрації такі повноваження, що ми не маємо права вмішуватись. Ми тут чисто по-людськи, щоб згладити якось цей конфлікт. При обласній адміністрації є антирейдерська комісія. Вони мають багато повноважень. Я пропоную, щоб вони розібрались. Це буде ефективніше, ніж дорогу перекривати і кричати, - розповів Володимир Репета, голова Ставищенської РДА.

Під час перевірки документів виявили невідповідність VIN-коду та інформації про власника.

Зараз ви читаєте новину «Рейдерське захоплення землі у Ставищенському районі (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають