четвер, 17 січня 2019 19:05

Полтавець розповів, як святкує Водохреще
1

Олег Слизько кожного року купається в ополонці на Водохреще
Фото: Facebook

19 січня православні християни відзначать Водохреще. Олег Слизько із Пальчиківки Полтавського району розповів "Газеті", як він зустрічає це свято.

Вважає, що на Водохреще вода має цілющі властивості.

"19 січня для мене особливий день. Духовно очищуюсь. Зранку обов'язково йду в церкву. Відвідую Хрестовоздвиженський монастир або Спаську церкву у Полтаві. Стою на службі, молюся. Ставлю свічки за здоров'я рідних. Освячую воду", - сказав Олег Слизько.

Потім він із друзями із республіканського руху Полтави йде до водойми.

"Багато років поспіль купався на першому міському пляжі у Полтаві. Також - у ставку в Пальчиківці. Завжди беру з собою трав'яний чай, щоб зігрітися", - додав чоловік.

Увечері з товаришами відвідує сауну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карлівці на Водохреще пригощатимуть кашею

"Робимо замовлення на кілька годин. Беремо дубовий віник. Алкоголь не вживаємо, Цього разу візьму трав'яний чай із Мгарського монастиря, що неподалік міста Лубни. Недавно подарували. Буду пригощати ним друзів", — зазначив Олег Слизько.

Цього року пірнатиме в ополонку в селі Нижні Млини.

"Подобається це робити в різних місцях. Кілька разів занурювався у Баронівський ставок у селі Горбанівка. Там теж є облаштоване місце. Багато полтавців сюди приїздить", — додав.

Цьогоріч для святкування Водохреща у Києві облаштовано 11 локацій у 3 районах столиці.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець розповів, як святкує Водохреще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають