середа, 07 серпня 2019 16:27

Немовля отруїлося водою, забрудненою нітратами

Немовля отруїлося водою, забрудненою нітратами
Немовля отруїлося нітратами. Фото:yavahitna.com.ua

3 серпня немовля 2018 року народження з Карлівки потрапило до реанімації Полтавської обласної дитячої лікарні. Дитина отруїлася водою, насиченою нітратами.

Про це повідомили на сайті Карлівської міськради.

Малюку поставили діагноз — отруєння метгемоглобінутворюючою речовиною (нітратами). Зазначають, що дитина отруїлася водою з колодязя.

Нітрати добре розчинні у воді, швидко всмоктуються, потрапляють у кров і розносяться по всьому організму. Гостре отруєння зазвичай виникає при одноразовому попаданні в організм високих доз нітратів.

Основні ознаки — виражена синюшність шкіри та слизових оболонок, різка загальна слабкість, сонливість, а у дітей неспокійна поведінка, запаморочення, сильні головні болі, потемніння в очах, задишка, порушення координації, зниження артеріального тиску, збільшення частоти серцевих скорочень, у важких випадках – судоми, непритомність, коматозний стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мед зміцнить серцевий м'яз та виведе глистів

Із державного підприємства "Жовтневий спиртзавод" у місті Карлівка Полтавської області державні виконавці стягнули заборгованість із зарплати працівникам.

Зараз ви читаєте новину «Немовля отруїлося водою, забрудненою нітратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають