вівторок, 23 квітня 2019 11:42

На сесії розглянули 117 питань

На сесії розглянули 117 питань
У Мачухах відбулася сесія. Фото: nvip.com.ua

19 квітня відбулася сесія Мачухівської сільради, на якій розглянули 117 питань.

Про це "Газеті" розповів голова бюджетної комісії Мачухівської ОТГ Олег Хардін.

На його думку, основним є рішення про створення комунального підприємства "Мачухівська стоматологія".

Відкриють стоматологічні кабінети в Калашниках, Судіївці, Мачухах і Полузір'ї. Лікарів офіційно працевлаштують. Оплачуватимуть з бюджету громади. Стоматологічне обладнання, що було на балансі Мачухівської ОТГ, уже передали новоствореному підприємству.

"Зараз ведемо перемовини, щоб взяти на роботу стоматологів з інших громад. Двох зі Щербанів і двох із Терешків. Це буде крок до створення окремого центру ПМСД для трьох об'єднаних територіальних громад", - пояснив Олег Олександрович.

На фінансування медичної галузі виділили 1,25 млн грн. У цю суму входить і створення стоматологічних кабінетів.

Депутати вирішили ще одне важливе для громади питання: літній відпочинок дітей. Батьки матимуть змогу оздоровити дітей у таборах за третину вартості путівки. Відповідно, по третині також компенсують громада і Полтавська облдержадміністрація. Перелік таборів можна переглянути на сайті ОДА.

Розглянули звернення голів правлінь Мачухівського та Новосанжарського споживчих товариств про зменшення ставок податку на нерухоме майно.

"Вони є власниками нерухомості — колись магазини були. Це майно здають в оренду, отримують прибуток. Тут мови про зменшення ставок не може бути. Ми відмовили на комісії, відмовили і на сесії", - розповів Олег Хардін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Щербанівській громаді оголосили про наступну сесію

У селі Плоске є два покинуті гуртожитки, що не використовуються. Наразі це нічийне майно. Про них також згадали на сесії.

"Змінили склад комісії. Плануємо зробити цим гутожиткам техпаспорти, надати адреси. Згодом або запропонуємо їх комусь в оренду, або продамо. В нас багато покинутих сіл і покинутого нічийного майна", - зазначив голова бюджетної комісії.

Розглянули також 84 питання стосовно земельних ділянок. Говорили про продовження оренди землі під сінокоси та випаси, а також ділянки для особистого використання.

30 червня відбудуться перші вибори Новоселівської ОТГ у Полтавському районі — обиратимуть голову та депутатів. Із 8 початково заявлених об'єдналися 4 сільради.

Зараз ви читаєте новину «На сесії розглянули 117 питань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають