пʼятниця, 05 квітня 2019 13:16

Місцеві мешканці нарікають, що зупинка автобуса незаконна
6

На трасі біля Терешків облаштують зупинку
Фото: Facebook
На трасі біля Терешків облаштують зупинку
На трасі біля Терешків облаштують зупинку
На трасі біля Терешків облаштують зупинку
На трасі біля Терешків облаштують зупинку

Мешканці Терешків заявляють, що облаштована на трасі зупинка - марно витрачні гроші. Йдеться про зупинку приміського транспорту на трасі Київ - Харків.

Про це написали у відкритій групі Терешківської об'єднаної територіальної громади в соцмережі.

"Перші два фото зроблено 26 квітня 2018 року. Все чудово, всі щасливі. Адже за день до виборів голови Терешківської ОТГ, у той час ще кандидат на цю посаду Туркеніч Н. В. виконала свою обіцянку - відновила автобусну зупинку на повороті в Терешки. Здавалося б, добра справа зроблена, але...Гроші витрачено, зупинку не узаконено, із транспортною службою це питання не погоджено. Приміський транспорт, що рухається в харківському напрямку, навідріз відмовляється зупинятися, лише кілька маршруток робили це", - написала місцева мешканка Марина Омельченко.

Допис супроводжують світлини, де ініціативна група облаштовує територію від траси Київ - Харків до пішохідної доріжки вздовж житлових будинків. Наступні фото зроблені через рік - доріжка розвалена, асфальт зруйнований.

Автор: Facebook
  На трасі біля Терешків облаштують зупинку
На трасі біля Терешків облаштують зупинку

Терешківський сільська голова Наталія Туркенич розповіла "Газеті", що транспорт зупиняється за вимогою, а зупинка нормально облаштована.

"Громадяни, які мешкають неподалік і користуються зупинкою, попросили відновити її на тому місці, де вона була споконвіку. Звернулися до сільради. Роботи виконала громада. Ми облагородили територію, щоб можна було безпечно йти до домівок. Ця дорога на балансі служби автомобільних доріг. Там зараз відбувається ремонт зупинки й облаштування узбіччя", - розповіла Наталія Туркенич.

Скільки коштів пішло на роботи, не пам'ятає і дізнатися не може - каже, зараз у бухгалтерії квартальний звіт. Інформацією про документальне оформлення зупинки Наталія Туркенич також не володіє.

Місцеві мешканці підозрюють, що тяганина з облаштуванням та узаконенням зупинки є на руку місцевому перевізнику, який виконує маршрут Полтава - Терешки. Якщо зупинка буде, частина пасажирів добиратиметься до села атобусами, що проходять повз Терешки і можуть зупинятися на трасі.

В службі автомобільних доріг у Полтавській області повідомили, що зупинку облаштують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві фото ремонту траси Полтава - Олександрія

"Зупинка в цьому місці передбачена проектом. Підрядна організація зараз її облаштовує. Зробили водовідведення. Проводяться ґрунтові роботи: підсипають з'їзди та узбіччя. Влаштують тротуари, поставлять павільйони. Додатково зупинку реєструвати не потрібно. Проект пройшов узгодження на всіх рівнях", - розповіла прес-секретар служби автодоріг у Полтавській області Юлія Іващенко.

Окрім зупинки біля Терешків, на відремонтованій ділянці автотраси довжиною 2,5 км облаштують ще чотири зупинки громадського транспорту: по дві біля Копилів та повороту на Макухівку.

На початку березня почався ремонт частини траси Київ - Харків, що проходить через Полтаву. Проте за кілька тижнів його зупинили. Причини пояснив керівник підприємства Агентство місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан

Зараз ви читаєте новину «Місцеві мешканці нарікають, що зупинка автобуса незаконна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають