середа, 05 червня 2019 13:17

Ліквідація ФАПів — чи закриють медичні заклади в селах
8

ФАПи не закриють
Фото: Максим Хмара
ФАПи не закриють
ФАПи не закриють
ФАПи не закриють
ФАПи не закриють

З червня цього року можуть закрити три ФАПи в Щербанівській ОТГ — у Булановому, Горі та Нижніх Млинах. Проте місцева влада стверджує, що це неправдива інформація.

Про це йдеться у відповіді виконкому Щербанівської сільради на запит про публічну інформацію.

"Щербанівська ОТГ частково профінансувала діяльність ФАПів та інших медичних закладів, розташованих на території підпорядкованих населених пунктів. Інформацію про припинення діяльності закладів охорони здоров'я у відповіді називають недостовірною", - написав у Facebook житель Щербанівської громади Максим Хмара.

Чоловік подав запит у сільраду 27 травня, зареєстрували його на останній день строку розгляду — 31 травня.

У відповіді виконавчого комітету Щербанівської сільради також вказують, що вже подали звернення до Полтавської райради щодо недопущення закриття ФАПів і звільнення працівників.

Також вказали, що Щербанівська громада не може повністю утримувати фельдшерсько-акушерські пункти, і посилаються на п. 5 ст. 3 Закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сільська медицина": за 5 млрд грн побудували всього 3 амбулаторії – нардеп

Раніше, 8 квітня, КП "Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги" запропонувало Щербанівській ОТГ утримувати ФАПи, у зв'язку із відсутністю фінансової спроможності комунального підприємства. Розрахували і необхідну суму — 368 тис. грн. Інакше працівників скоротять, а медичні заклади ліквідують.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідація ФАПів — чи закриють медичні заклади в селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають