середа, 07 серпня 2019 17:26

Ковалівка проситься до Терешківської ОТГ - аби не до Полтави

Ковалівка проситься до Терешківської ОТГ - аби не до Полтави
Ковалівська сільрада Полтавського району пропонує приєднання до Терешківської ОТГ. Фото: ztv.zp.ua

На сесії Терешківської сільради Полтавського району прозвучала пропозиція про приєднання до громади Ковалівської сільської ради.

Про це "Газеті" розповіла в.о. Терешківського сільського голови Лариса Сердюк.

На сесії Терешківської сільради розглянули 18 запланованих питань, що стосуються поточної діяльності громади. Під час сесії до зали зайшли представники Коваліської сільради з пропозицією приєднання Ковалівки до Терешківської ОТГ. Заздалегідь не домовлялися, тему приєднання попередньо не озвучували.

"Це нам дали інформацію для роздумів. Знаючи, що сесія, вони приїхали ознайомити депутатів. Розглянули питання в пункті "Різне". Ми послухали інформацію, взяли її до відома, далі проводитимемо обговорення. Оголосимо громадські слухання після того, як такі ж проведуть у Ковалівці. Але без урахування думки громади не прийматимемо ніяких рішень", - пояснила Лариса Сердюк.

Ковалівський сільський голова Олександр Бублик відмовився коментувати "Газеті" тему приєднання. Олександр Васильович послався на свою відпустку та переадресував питання до члена виконкому Ковалівської сільської ради Андрія Олефіренка - помічника народного депутата України VII та VIII скликань Юрія Бублика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Коломацької ОТГ приєднують сільраду з Машівського району

"Нам пропонують об'єднання згідно з перспективним планом. По волі якихось чиновників, які вирішують це на свій розсуд, дивлячись лише не карту, не бачачи природних чи інфраструктурних перешкод. У нашому випадку це екс-губернатор Валерій Головко. За цим планом нашу громаду приєднають до Полтави. Але ми не хочемо бути периферією обласного центру з фінансуванням за залишковим принципом. Ковалівка пропонувала об'єднуватися Новоселівці, Степному, Коломацькому. Але вони не погодилися. Об'єднання з Терешками - логічне, це піде на користь обом громадам", - пояснив член виконкому Ковалівської сільради Андрій Олефіренко.

Мешканці Ковалівської сільради ще не обговорювали можливе приєднання до сусідної громади. Слухання в обох громад попереду. За словами представника Ковалівки, там спочатку очікують рішення Терешківської ОТГ.

Проект Міністерства регіонального розвитку передбачає, що Диканський, Зіньківський, Котелевський, Чутівський, Новосанжарський, Решетилівський, Машівський, Карлівський та Полтавський райони мають увійти до Полтавського округу.

Зараз ви читаєте новину «Ковалівка проситься до Терешківської ОТГ - аби не до Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають