Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2019 13:48

Ковалівка планує возз'єднатися з Терешками, аби тільки не з Полтавою

Ковалівка планує возз'єднатися з Терешками, аби тільки не з Полтавою
Ковалівка хоче з'єднатися з Терешками. Фото: rinaclass12.dp.ua

12 вересня у Ковалівці відбулися громадські збори, куди запросили мешканців Ковалівки, Залізничного та Бочанівки. Обговорювали приєднання до Терешківської громади.

Про це повідомив мешканець села Ковалівка.

"Людей прийшло небагато, написали, що 82 чоловіки. Майже всі — з Ковалівки, лише один із Залізничного. Бублик розповідав, як погано буде з Полтавою і як добре з Терешками. Проте на голосування виніс лише питання про те, чи хочуть приєднуватися до міста — руки ніхто не підняв. Але ж це й не означає, що всі за Терешки. Чому не приєднатися, наприклад, до Степненської чи Куликівської (Коломацької) громади?" — повідомив мешканець Ковалівки Володимир Кацалап. За його словами, найближчі громади сумніваються в доречності об'єднання із Ковалівською сільрадою на чолі з Олександром Бубликом.

Олександр Бублик зауважив, що громадські збори з приводу об'єднання проводив не раз. Найближчі обговорення відбулися 11 і 12 вересня.

"Громада велика у нас, тож на кожну дату збиралися різні села", — додав він.

Також голова Ковалівської сільради Олександр Бублик вважає, що об'єднання з Терешками — це все одно краще, ніж із містом.

"На зборах 90% громади сказали, що до Полтави — ні в якому разі. Якщо ми будемо з Полтавою, Ковалівка матиме лише одного депутата із 40 у міськраді. А сам він мало що зможе вибити для Ковалівської громади. Спершу буде все для міста, і лише потім, може, щось на окраїну. Наших пенсіонерів змусять платити земельний податок, якого вони зараз не мають. Зростуть тарифи на воду, на поводження з побутовими відходами. А якщо ми будемо в Терешківській громаді, матимемо 9 депутатів, а Терешки —12. Вирішуватимемо питання на одному рівні", — повідомив Олександр Бублик.

За словами Олександра Васильовича, з іншими громадами на кшталт Степненської чи Коломацької немає порозуміння, тож про об'єднання з ними мова не йде.

"Колись ми вже домовлялися об'єднуватися з Ковалівкою. Між нами були певні домовленості, які вирівнювали всі громади цього формату об'єднання. І у фінансовому плані, і в тому, що стосувалося спільної позиції щодо виборів в ОТГ, і щодо того, де буде центр громади. Але потім керівництво Ковалівської сільради відмовилося від цих домовленостей. На той момент це залишило неприємний слід. І зараз будь-які відносини з Ковалівкою потрібно з людьми обговорювати", — прокоментував голова Коломацької ОТГ Євген Почечун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою народилася пантера — відео

17 серпня в Тахтауловому Полтавського району місцеві жителі знову обговорювали проблему об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Ковалівка планує возз'єднатися з Терешками, аби тільки не з Полтавою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають