пʼятниця, 28 грудня 2018 13:20

Із Полтавського району призвали на строкову службу 31 юнака

Із Полтавського району призвали на строкову службу 31 юнака
Із Полтавського району 31 хлопця призвали на службу Фото: gdb.rferl.org

Осінній призов на строкову службу в Україні триває з 1 жовтня по 31 грудня. За цей час у Полтавському районі мали бути призвані 28 хлопців. Пішли служити 31.

Про це повідомив "Газеті" заступник військового комісара Полтавського району Сергій Лифар.

"У сільських радах погано працюють і з батьками юнаків, і з самими призовниками. Начальник військово-облікової спеціальності сам не взмозі організувати роботу, а сільські голови ухиляються. Жодного хлопця не призвали на строкову службу з Валка, Пальчиківки, Сем'янівки, Нестеренків, Степного, Тахтаулового, Чорноглазівки", - розповів Сергій Лифар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змити ганьбу

16 юнакам з Абазівки були надіслані повістки, з'явилися до військомату лише 4. З них троє мали відстрочки, четвертий не пройшов медичну комісію. У Щербанівську об'єднану громаду було направлено 142 повістки мешканцям Щербанів і 15 – мешканцям Тростянця. Із Щербанів 78 чоловік повістки проігнорували. Служити пішли лише 2 хлопці. Із Тростянця призвали трьох новобранців.

Найбільше новобранців призвали на строкову службу з Мачухівської та Терешківської об'єднаних громад – 8 та 5 чоловік відповідно.

У жовтні почався призов на строкову службу. Сину Максима прийшла повістка. Він відвіз 20-річного Артема до родичів у село на Харківщині. Наказав сидіти там до кінця року, доки не закінчиться призовна кампанія.

Уряд ухвалив рішення урівняти права жінок і чоловіків, які проходять військову службу. Зміни почали діяти з 27 жовтня.

Жінок прийматимуть на військову службу за контрактом. Матимуть змогу служити в резерві й запасі, дотримуватимуться правил військового обліку. Зможуть поєднувати службу з материнством, матимуть оплачувані відпустки. Діятимуть пільги вагітним і матерям. Також їм не обмежуватимуть вік служби. Від військових зборів звільнятимуть лише вагітних.

Зараз ви читаєте новину «Із Полтавського району призвали на строкову службу 31 юнака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають