четвер, 17 січня 2019 11:15

Додаткова група в дитсадку коштувала мільйон гривень

Додаткова група в дитсадку коштувала мільйон гривень
Відкрили додаткову групу в дитсадочку Фото: mon.gov.ua

15 січня у Пальчиківському навчально-виховному комплексі відкрили додаткову різновікову групу для 20 дошкільнят. Робочі місця отримали вихователі та їхні помічники.

Про це "Газеті" розповіли у Полтавській районній державній адміністрації.

Школярі і дошкільнята у Пальчиківці навчаються у різних приміщеннях. Два роки тому початкова школа нагадувала руїну з чорними коридорами. Після капітального ремонту тут розмістили першокласників. Для них усе обладнано за вимогами Нової української школи. У цьому ж приміщенні працює дитячий садок. До 2018 року була одна група. У черзі очікували майже 80 дошкільнят. На облаштування другої групи витратили 1 млн грн. Набір у неї розпочався 1 вересня. Приймали 1-2 дітей на тиждень. Так передбачено законодавством про дошкільну освіту. Зараз її відвідують 20 малюків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлога з підігрівом, сучасні меблі та басейн: відкрили дитсадок

"На капітальний ремонт із районного бюджету виділили 600 тисяч гривень. Тепер діти мають просторі ігрову та спальну кімнати, музичну залу, необхідні побутові приміщення", - розповіла начальник районного відділу освіти Наталія Веретільник.

Ще 400 тис. грн виділила сільська рада. На них закупили лінолеум, меблі, пральну машину, штори, інші побутові речі.

Працівник комунального підприємства "Господар" у Пальчиківці 36-річний Юрій Радзієвський два тижні розчищав дорогу до села Келебердівка. Вона завдовжки майже 1 км. Нею щодня йдуть школярі до Пальчиківки.

Зараз ви читаєте новину «Додаткова група в дитсадку коштувала мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають