четвер, 04 квітня 2019 16:40

Чому мешканцям багатоповерхівки не дають створити ОСББ
4

3 квітня відбулися збори, на яких мешканцям будинку на Параджанова,3 мали віддати документи на дім
Фото: Надане Анатолієм Вертелецьким
3 квітня відбулися збори, на яких мешканцям будинку на Параджанова,3 мали віддати документи на дім
Невідомі зняли пломбу із дверей електрощитової в будинку на Параджанова, 3 в Розсошенцях
Невідомі зняли пломбу із дверей електрощитової в будинку на Параджанова, 3 в Розсошенцях

Мешканці багатоповерхівки в селі Розсошенці на вул. Параджанова, 3, нарікають, що не можуть отримати документи на будинок від жеку. Через це виникають труднощі із створенням ОСББ.

Про це "Газеті" розповіли жителі будинку.

Будинок звів Полтавський домобудівний комбінат, здав в експлуатацію 2 роки тому. Це 10-поверхівка на 3 під'їзди, має 170 квартир. Перебуває на балансі жеку ДБК. Торік улітку мешканці вирішили створити власне ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. - Газета).

"Влітку вирішили створити ОСББ, бо не влаштовує якість послуг жеку. В жовтні провели збори мешканців, проголосували, обрали голову. В листопаді офіційно зареєструвалися як юридична особа. Маємо протокол рішення із підписами. Жек мав віддати документи протягом трьох місяців. Минули всі строки, а ми й досі не можемо отримати технічну документацію. Без неї не вдається укласти договори із Полтаваобленерго. Наприкінці лютого жителі будинку приїхали в жек. Директор не захотів говорити, послався на те, що йому заборонили віддавати документи. Хто і навіщо - залишається здогадуватися. Тоді до мешканців будинку приїхав якийсь чоловік, вимагав пояснити - чого це люди приїжджали у жек", - розповів Олександр Богданов, мешкає на Параджанова, 3.

Мешканці мають перед жеком борги, тому не можуть отримати документи. За словами людей, саме так їм пояснила контора.

"Частина людей вже погасили борги. Однак юристи кажуть, що це не може бути підставою не віддавати документи на будинок. Це особисті взаємовідносини людини і структури", - сказав Олександр.

3 квітня біля будинку провели збори, на яких жек мав передати документи. Були присутні мешканці, члени правління і голова ОСББ, депутати Щербанівської ОТГ, поліція.

"Вдалося знайти чоловіка, який представився працівником жеку. В нього були ключі від підвалу і електрощитової нашого будинку. Впустив, нам вдалося зняти показники лічильників, аби укласти договори із комунальними службами. Потім ми поставили свої замки, опломбували. Увечері невідомі люди зняли пломби. Сьогодні нашого голову ОСББ чомусь викликали у поліцію. Хто написав заяву - не знаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина з Полтавщини, окрім дітей, може втратити і будинок

Полтавський ДБК з 2007 року звів 21 багатоповерхівку в Полтаві, Щербанях, Розсошенцях, Супрунівці.

"Ми перший будинок ДБК, який хоче створити ОСББ. Самі контролюватимемо витрати. Можливо, нас не хочуть відпускати, бо почнеться ланцюгова реакція інших багатоповерхівок", - додав Богданов.

Керівник жеку Іван Стрюк відмовився коментувати ситуацію. Почути позицію від одного із власників ТОВ "Полтавський ДБК" Василя Шишкіна не вдалося. На початку телефонної розмови перервався зв'язок. Потім дзвінок скинули.

У мікрорайоні "Садовий" у Розсошенцях на вул. Перспективній, 2-3, місцеві обгородили парканом дитячий майданчик і поставили хвіртку із замком.

Зараз ви читаєте новину «Чому мешканцям багатоповерхівки не дають створити ОСББ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають