неділя, 20 січня 2019 17:17

Арка з гілок та високогірний чай: як відзначили Водохреще в Нових Санжарах
19

У Нових Санжарах Водохреще відзначили велелюдно
Фото: Facebook
Зранку освячення води провів отець Євгеній
Зранку освячення води провів отець Євгеній
Зранку освячення води провів отець Євгеній
Опівдні воду освятив отець Олексій

У Нових Санжарах на Водохреще на березі річки Ворскли встановили арку із соснових гілок та два хрести. Тих, хто пірнав в ополонку, напували гарячим чаєм із цілющих трав.

Про це написали в соцмережі на сторінці селища Нові Санжари.

Освячення водойми проводили два священики. Після служби в храмі Преображення Господнього ПЦУ отець Євгеній освятив воду в річці о 10:00. О 12:30 чин освячення на тому ж пляжі звершив отець Олексій зі Свято-Троїцького храму РПЦ в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі народу, глінтвейн і танці — як у Ковалівці відгуляли Водохреще

Бажаючих пірнути в річку на Водохреще в Нових Санжарах знайшлося немало. В крижану воду занурювалися навіть діти й пенсіонери. На березі на всіх чекав чай із цілющих трав. Його селищний голова Інна Коба привезла із Закарпаття. А готували на польовій кухні працівниці селищної ради.

Обов'язкове купання в ніч на Водохреще, специфічні страви та обряди — століттями жителі Полтавського району та області цього дня не тільки освячували воду та пірнали в ополонку.

Зараз ви читаєте новину «Арка з гілок та високогірний чай: як відзначили Водохреще в Нових Санжарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають