неділя, 26 травня 2019 13:15

17-річна мешканка Полтавського району народила двійню

17-річна мешканка Полтавського району народила двійню
17-річна світлана Унгуряну народила двійню

Близнята Ангеліна та Аделіна народилися у 17-річної Світлани Унгуряну та 19-річного Дмитра Ящента.

Світлана закінчує 11-й клас Пальчиківського навчально-виховного комплексу. Донедавна мешкала в Келебердівці. Тепер переїхала в Циганське - до чоловіка.

28 квітня, на Великдень, у Полтавському перинатальному центрі Світлана народила близнючок. Лікарі намагалися зупинити пологи, адже перейми розпочалися передчасно, на 31-му тижні вагітності. Ставили крапельниці. Але ввечері Світлана почала народжувати. Перша дитина мала неправильне розташування, тож екстрено породіллю перевели в операційну та дали наркоз. Перша дівчинка народилася о 21:43 через кесарів розтин, а за хвилину — друга.

"Ангеліну назвав Дмитро, Аделіну — я. Торік подивилася кіно "Вік Аделін", мені сподобалася головна героїня. Вже тоді вирішила назвати так доньку. Скорочено будуть імена Геля і Деля. Маленькі, але вже схожі на нас. Медперсонал каже, що Аделіна більше нагадує мене, а Ангеліна - батька.", — розповіла Світлана.

Близнючки Аделіна та Ангеліна Ящент народилися з різницею у вазі 100 г. Перша важить 1540, друга - 1440 г. Аделіна мала зріст 44 см, Ангеліна - 42 см.

За словами Світлани, звістка, що вона вагітна двійнею, стала для неї несподіванкою, але не здивувала родичів Дмитра. У чоловіка в роду близнюки не рідкість.

"Зробила перше УЗД у приватній полтавській клініці. Там сказали, що буде одна дитина. Буквально за тиждень на плановому огляді в районці лікар сказав, що це двійнята. Чоловік зрадів, напевно, більше був готовий. Я була здивована неочікуваною звісткою — не знала, якому лікарю вірити", — пояснила Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для вихованців дитячого садка провели випускний - фото

Після пологів немовлят і породіллю перевели в різні палати реанімаціі. Побачила Світлана своїх доньок наступного ранку. Новонароджених тримають в інкубаторах. Харчування вводять через зонд. Спочатку давали спеціальну суміш для недоношених дітей, потім перевели на грудне молоко. Дмитро перебуває в лікарні разом з дружиною — допомагає доглядати за доньками.

"Допомагає, змінює підгузки. Був зі мною, коли я відходила від операції. Тут дозволяють перебування родичів, бо перші дні нема сили навіть встати. І зараз допомагає, тому що за двома дітьми потрібен догляд. Кожні 3 години треба міряти температуру, міняти датчики на руках, щоб не давили. Він це робить, доки я зціжую молоко для годування", — пояснила Світлана.

Вони з майбутнім чоловіком познайомилися у школі. Це було кохання з першого погляду. Він навчався в 11-му, вона — у 8-му класі. Світлана жила в Келебердівці, Дмитро — в Циганському. Спочатку були просто друзями. Їздив у гості, спілкувалися. Потім закрутилося, почали зустрічатися. Торік покликав заміж. Разом почали жити з цього року.

У родині Світлани спочатку всі були вкрай здивовані. Але сприйняли позитивно, друзі теж підтримали. Говорили дівчині, що може й рано мати дітей, але не відмовляли. Адже це — її особистий вибір, з яким житиме. Зараз молода родина мешкає в Циганському, в одному дворі зі свекрухою, Лідією Ящиною. Будинки мають окремі. Світлану "мама Ліда" прийняла добре, радіє їй і онукам.

Світлана закінчує 11-й клас. Їздить здавати заліки та іспити в школу в Пальчиківку. Підтримують вчителі — скидають завдання через інтернет. Дівчина неодноразово брала участь в тематичних олімпіадах і літературних конкурсах, добре вчилася в школі, тож розраховує на запас знань.

Планує вже цього літа вступити на навчання до Полтавської юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Мріє бути адвокатом. Подаватиме документи в різні вузи, тож обов'язково розпочне здобувати вищу освіту.

"Вирішила, що обов'язково вступлю на навчання саме цього року. Навіть якщо не в юракадемію, то в інший заклад. А потім вже отримаю юридичну освіту. Перший рік планую навчатися на денній формі. Маю феміністичні погляди. Вважаю, що життя жінки не обмежується материнством і домашнім побутом. Хочу реалізувати себе в усіх сферах, включаючи професійну", — додає Світлана.

Меган Маркл, герцогиня Сессекська, 6 травня о 5:26 народила хлопчика. Малюк з'явився на світ із вагою 3,3 кг.

Зараз ви читаєте новину «17-річна мешканка Полтавського району народила двійню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають