вівторок, 25 червня 2019 11:00

В Кочурові можна покататись на байдарці

- Можливо не всі знають, але на річці Кублич, що протікає через Кочурів Гайсинського району, краса неймовірна. Зараз починає цвісти жовте латаття. Можна поспостерігати за дикими качками, видрами. А ще є три сім'ї лебедів. Постійно співають солов'ї, інші птахи. Одне слово, коли пливеш на байдарці – дух захоплює. Це найкраще натхнення для нашої сім'ї художників, - розповідає гайсинчанин Олександр Нечепуренко, 49 років.
Чоловік разом з дружиною Іриною організовують запливи в заводі річки на надувній байдарці. Початок запливу від місця, яке називають Художників Хутір. Олександр придбав човен для своєї сім'ї, але здає в оренду всім бажаючим.
- Прогулянка може тривати 1-2 години, адже довжина заводі три кілометри. Задля безпеки придбав рятувальні жилети від найменшого до найбільшого розмірів. Думаю, дітям з батьками буде цікаво провести час у такий спосіб подалі від комп'ютерів й телевізорів. Відпочинок на природі, то неоціненні моменти невимушеного щирого спілкування.
У майбутньому планую придбати ще одну чи кілька байдарок і організовувати змагання. Та головна ціль культурного відпочинку – це сама культура. Не можу стояти осторонь, коли бачу, як люди забруднюють природу. Тому постійно наголошую в соціальних мережах, щоб люди прибирали за собою сміття.
Взимку Олександр Нечепуренко облаштував трасу для катання на надувних камерах завдовжки 150 метрів. Здавав на прокат камери. Багато гайсинчан каталися безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купання голяка

Взимку Олександр Нечепуренко розчищає територію на берегом річки Кублич. Робить трасу для тюбінгу завдовжки близько 150 м. Закупили сім камер. Вони витримують навантаження до 120 кг.

Зараз ви читаєте новину «В Кочурові можна покататись на байдарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають