Ексклюзиви
субота, 04 травня 2019 15:10

Табір на березі річки, розкопи та екскурсії - безкоштовну участь у польовій археологічній школі можуть взяти всі охочі

Табір на березі річки, розкопи та екскурсії - безкоштовну участь у польовій археологічній школі можуть взяти всі охочі
17 червня в Більському заповіднику стартує V Міжнародна літня польова археологічна школа. Фото: Facebook

17 червня на території Більського городища в Котелевському районі стартує ювілейна V Міжнародна літня польова археологічна школа. Участь у проекті можуть взяти всі охочі.

Про це повідомили на сторінці історико-культурного заповідника "Більськ".

Під час проекту його учасники зможуть набути теоретичні знання та практичні навички, поспілкуватися з фахівцями археологічної справи та з перших рук дізнатися про археологічні відкриття.

Літню польову археологічну школу в "Історико-культурному заповіднику "Більськ" Полтавської обласної ради проводять представники Інституту археології НАН України.

Перший такий захід провели в Більському заповіднику 2015-го, наступного року проект продовжили. Цьогоріч Школу проведуть уп'яте. Проект має статус міжнародного.

"Плануємо організувати харчування. Участь безкоштовна. Не обов'язково бути всі два тижні - часто приїжджають на два-три дні. Все за бажанням. Єдине, що намети, спальники, посуд краще привозити із собою", - розповіла молодший науковий співробітник заповідника Оксана Дорошенко.

Розкопки проведуть на Барвінковій горі. Це місцина обабіч дороги, де торік проводили "Гелон-фест". Її ідентифікують як територію Східного укріплення Більського городища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкривають веломаршрут на території стародавнього скіфського поселення (фото)

"Якщо буде нормальна погода, наметове містечко розташуємо на березі річки. На розкопки підніматимемося щодня, організуємо підвіз. Але розкопки проводитимемо за будь-якої погоди. Плануємо цікаві вихідні - на День конституції організуємо велотур територією городища", - розповів старший науковий співробітник Інституту археології, керівник літньої археологічної школи Денис Гречко.

Заявки приймають до 1 червня 2019 року. Для реєстрації просять надіслати електронного листа на одну з двох адрес. Керівник проекту Денис Гречко [email protected] або директор заповідника "Більськ" Ігор Корост [email protected]. У листі просять вказати особисті дані та номер телефону.

На території історико-культурного заповідника "Більськ" у Котелевському районі Полтавщини археологи знайшли унікальні речі скіфських часів. Це золоті бляшки, срібні монети, бронзове дзеркало та шкіряний пояс. Також знайшли унікальні артефакти, що вказують на розвинену торгівлю та промисловість скіфів.

Зараз ви читаєте новину «Табір на березі річки, розкопи та екскурсії - безкоштовну участь у польовій археологічній школі можуть взяти всі охочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають